til opskriften Flagermuse cupcakes
håndmixer | |
16 - 20 muffinforme | |
foodprocessor eller minihakker | |
Dr. Oetker engangssprøjteposer | |
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm |
250 g | hvedemel |
1 tsk. | Dr. Oetker Natron |
50 g | Dr. Oetker Baking Cocoa |
175 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 ¼ dl | mælk |
1 dl | olie |
2 ½ dl | yoghurt naturel |
1 | æg str. M/L |
1 pose | Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g), eller hakket mørk chokolade |
12 | mørke chokoladekiks |
200 g | blødt smør |
300 g | flormelis |
400 g | flødeost (ikke light) |
3 pakker | mørke chokoladekiks |
1 pakke | mørke chokoladekiks , mini |
1 - 2 pakker | Dr. Oetker Sugar Eyes |
Dr. Oetker Bagelim | |
Dr. Oetker Writing Icing Decór (hvid) |
Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme eller 180 ºC varmluft.
Sigt mel, natron og kakaopulver sammen i en skål.
Pisk i en anden skål sukker, vaniljesukker, mælk, olie, yoghurt og æg sammen til en ensartet masse. Tilsæt de tørre ingredienser til de våde og pisk på laveste hastighed til dejen er ensartet. Vend herefter Chocolate Chips i.
Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. 2/3 del op. Afhængig af hvilken type forme der benyttes, kan det være en god idé enten at komme formene i en metal muffinform eller at bruge to forme og lægge dem dobbelt.
Bag kagerne midt i ovnen i 14-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne køle af på en rist.
Kom de mørke chokoladekiks i en minihakker eller foodprocessor og blend dem helt fint.
Pisk stuetempereret smør luftigt og tilsæt derefter flormelis lidt efter lidt. Pisk indtil det er hvidt og luftigt. Tilsæt derefter flødeost og de pulveriserede kiks. Pisk på laveste hastighed kun lige indtil frostingen er ensartet, pisk ikke for længe. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt toppe på de afkølede kager. Hvis frostingen er for blød til at sprøjte pænt ud, så kom den i køleskabet i 10-15 minutter og prøv derefter igen.
Tag en almindelig størrelse kiks og brug som flagermusens "krop". Lim Sugar Eyes på med Baking Glue, varm gerne sukkerlimen i lidt varmt vand inden brug. Tegn hugtænder med hvid Writing Icing Decór.
Skil mini-kiksene ad og fjern cremen med en kniv. Skær eller knæk dem over på midten og lim dem på som ører. Fjern derefter cremen i de almindelige størrelse kiks og del også dem på midten. Lim dem på som vinger. Kom forsigtigt en flagermus på hver cupcake.
Med en pakke Sugar Eyes har du nok øjne til at lave 12 flagermus, hvis du kun har en pakke kan de resterende cupcakes pyntes med en halv oreo.
Det er en god idé først at pynte kagerne med flagermus kort tid inden servering, da kiksene ellers kan blive lidt bløde.
Opskriften er udviklet af vores ambassadør Mette og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2604
kJ
622 kcal |
1645
kJ
393 kcal |
Fedt | 32.23 g | 20.40 g |
Kulhydrat | 70.09 g | 44.36 g |
Protein | 8.20 g | 5.19 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: