Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Flagermuse cupcakes

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Søde og sjove flagermuse cupcakes perfekt til Halloween! Dekorér chokolade cupcakes med sjov pynt lavet af mørke chokoladekiks.

16 - 20 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flagermuse cupcakes

Redskaber:

håndmixer
muffinforme
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 16 mm

Chokoladedej:

250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Natron
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ¼ dl mælk
1 dl olie
2 ½ dl yoghurt
1 æg
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g), eller hakket mørk chokolade

Cream cheese-frosting med mørke chokoladekiks:

200 g smør (stuetempereret)
300 g flormelis
400 g flødeost (ikke light)
12 stk. mørke chokoladekiks

Flagermus til pynt:

3 pakker mørke chokoladekiks
1 pakke mørke chokoladekiks , mini
1 - 2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Bagelim
Dr. Oetker Writing Icing Decór (hvid)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme eller 180 ºC varmluft.

1

Chokoladedej

Sigt mel, natron og kakaopulver sammen i en skål.

Pisk i en anden skål sukker, vaniljesukker, mælk, olie, yoghurt og æg sammen til en ensartet masse. Tilsæt de tørre ingredienser til de våde og pisk på laveste hastighed til dejen er ensartet. Vend herefter Chocolate Chips i. 

Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. 2/3 del op. Afhængig af hvilken type forme der benyttes, kan det være en god idé enten at komme formene i en metal muffinform eller at bruge to forme og lægge dem dobbelt.

Bag kagerne midt i ovnen i 14-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne køle af på en rist. 

2

Cream cheese-frosting med mørke chokoladekiks

Kom de mørke chokoladekiks i en minihakker eller foodprocessor og blend dem helt fint.

Pisk smørret luftigt og tilsæt derefter flormelis lidt efter lidt. Pisk indtil det er hvidt og luftigt. Tilsæt derefter flødeost og de pulveriserede kiks. Pisk på laveste hastighed kun lige indtil frostingen er ensartet, pisk ikke for længe. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt toppe på de afkølede kager. Hvis frostingen er for blød til at sprøjte pænt ud, så kom den i køleskabet i 10-15 minutter og prøv derefter igen.

3

Flagermus til pynt

Tag en almindelig størrelse kiks og brug som flagermusens "krop". Lim Sugar Eyes på med Baking Glue, varm gerne sukkerlimen i lidt varmt vand inden brug. Tegn hugtænder med hvid Writing Icing Decór.

Skil mini-kiksene ad og fjern cremen med en kniv. Skær eller knæk dem over på midten og lim dem på som ører. Fjern derefter cremen i de almindelige størrelse kiks og del også dem på midten. Lim dem på som vinger. Kom forsigtigt en flagermus på hver cupcake.

Tips

Med en pakke Sugar Eyes har du nok øjne til at lave 12 flagermus, hvis du kun har en pakke kan de resterende cupcakes pyntes med en halv oreo.


Det er en god idé først at pynte kagerne med flagermus kort tid inden servering, da kiksene ellers kan blive lidt bløde.

Opskriften er udviklet af vores ambassadør Mette og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog.

Næringsindhold til opskriften Flagermuse cupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2788kJ
666kcal
1721kJ
411kcal
Fedt 35.41g 21.86g
Kulhydrat 78.48g 48.44g
Protein 8.86g 5.47g