Flødebolle petit fours med mazarinbund

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Flødebolle og kage i ét - en saftig og tung mazarinkage toppet med luftig flødebolleskum og overtrukket med et knasende lag chokolade. Skal du prøve dem?

ca. 24 stk.

avanceret 60 Minutter

I denne opskrift har vi kombineret flødeboller og kage i en og samme bid. Denne lille hapser passer perfekt til kagetapas eller lidt sødt til kaffen. Mazarinkagen smager af marcipan og jul, men disse små flødebollekager kan sagtens spises året rundt. Chokoladen tempereres med kakaosmør, der chokoladen tyndere og dermed gør det nemmere at dyppe flødebolleskummet i.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebolle petit fours med mazarinbund

Redskaber:

Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
rund udstikker; ø 4 cm
standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
mikroovn
chokolade- eller sukkertermometer

Mazarinkage:

250 g blødt smør
250 g sukker
50 g brun farin
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2 æg str. M/L
150 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk. fint salt
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
½ dl kogende vand

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Chokoladeovertræk:

50 g Dr. Oetker Kakaosmør
200 g hakket mørk chokolade
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Mazarinkage

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Kom blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt, 2-3 minutter. Pisk æg i et ad gangen, pisk godt imellem hvert æg.

Sigt mel, bagepulver og salt i smørblandingen, tilsæt Mandelaroma og kogende vand og pisk det kort sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande (18x28 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 


Lad kagen køle af i formen, lad den køle helt af, gerne natten over. Kom den i køleskabet eller kort i fryseren så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

Skær lidt af toppen for at få en helt plan kage. Vend kagen med bunden opad og udstik kagen med en rund udstikker (ø 4 cm).

Bagetid: 20 - 25 minutter

2

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da skummet ellers falder sammen. Flødebolleskum kan med fordel også piskes i en standmixer med piskeris.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm). Tag de udstukne kager med bunden opad og sprøjt en top at skum på hver kage, helt ud til kanten af kagen.

3

Chokoladeovertræk

Kom kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang, indtil det begynder at smelte, men hvor der stadig er en del usmeltet kakaosmør. Tilsæt chokolade og varm herefter 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe kagerne i.

Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen så alt skummet og det meste af kagebunden er dækket. Lad chokoladen dryppe let af og sæt kagerne på et stykke bagepapir. Drys med krymmel. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.

Tips

Du kan med fordel bage kagen dagen før du vil samle den, så den er helt kold og fast. Kom den i køleskabet, så vil den smuldre mindre, når kagen skal dyppes i chokoladen.

Der vil komme nogle kagerester når kagerne udstikkes som cirkler. Gem resterne i fryseren og saml sammen til du har nok til en portion romkugler.

Se vores side om chokolade for hvordan du kan temperere chokolade, hvis du ikke har en mikrobølgeovn, samt andre tempereringsmetoder.

Næringsindhold til opskriften Flødebolle petit fours med mazarinbund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1013 kJ
242 kcal
1779 kJ
425 kcal
Fedt 13.32 g 23.36 g
Kulhydrat 25.79 g 45.24 g
Protein 2.19 g 3.85 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: