I denne opskrift har vi kombineret flødeboller og kage i en og samme bid. Denne lille hapser passer perfekt til kagetapas eller lidt sødt til kaffen. Mazarinkagen smager af marcipan og jul, men disse små flødebollekager kan sagtens spises året rundt. Chokoladen tempereres med kakaosmør, der chokoladen tyndere og dermed gør det nemmere at dyppe flødebolleskummet i.
til opskriften Flødebolle petit fours med mazarinbund
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm | |
rund udstikker; ø 4 cm | |
standmixer eller håndmixer | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm | |
mikroovn | |
chokolade- eller sukkertermometer |
250 g | blødt smør |
250 g | sukker |
50 g | brun farin |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
2 | æg str. M/L |
150 g | hvedemel |
1 ½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
¼ tsk. | fint salt |
2 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
½ dl | kogende vand |
1 pose | Dr. Oetker Flødebolleskum |
1 dl | kogende vand |
50 g | Dr. Oetker Kakaosmør |
200 g | hakket mørk chokolade |
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix |
Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.
Kom blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt, 2-3 minutter. Pisk æg i et ad gangen, pisk godt imellem hvert æg.
Sigt mel, bagepulver og salt i smørblandingen, tilsæt Mandelaroma og kogende vand og pisk det kort sammen.
Kom dejen i en smurt bradepande (18x28 cm) med bagepapir i bunden.
Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Lad kagen køle af i formen, lad den køle helt af, gerne natten over. Kom den i køleskabet eller kort i fryseren så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.
Skær lidt af toppen for at få en helt plan kage. Vend kagen med bunden opad og udstik kagen med en rund udstikker (ø 4 cm).
Bagetid: 20 - 25 minutter
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da skummet ellers falder sammen. Flødebolleskum kan med fordel også piskes i en standmixer med piskeris.
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm). Tag de udstukne kager med bunden opad og sprøjt en top at skum på hver kage, helt ud til kanten af kagen.
Kom kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang, indtil det begynder at smelte, men hvor der stadig er en del usmeltet kakaosmør. Tilsæt chokolade og varm herefter 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe kagerne i.
Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen så alt skummet og det meste af kagebunden er dækket. Lad chokoladen dryppe let af og sæt kagerne på et stykke bagepapir. Drys med krymmel. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.
Du kan med fordel bage kagen dagen før du vil samle den, så den er helt kold og fast. Kom den i køleskabet, så vil den smuldre mindre, når kagen skal dyppes i chokoladen.
Der vil komme nogle kagerester når kagerne udstikkes som cirkler. Gem resterne i fryseren og saml sammen til du har nok til en portion romkugler.
Se vores side om chokolade for hvordan du kan temperere chokolade, hvis du ikke har en mikrobølgeovn, samt andre tempereringsmetoder.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1013
kJ
242 kcal |
1779
kJ
425 kcal |
Fedt | 13.32 g | 23.36 g |
Kulhydrat | 25.79 g | 45.24 g |
Protein | 2.19 g | 3.85 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: