Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Flødekarameller med vanilje

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavede karameller til den søde tand. Opskriften kræver et sukkertermometer - alternativt et stegetermometer.

35 - 40 stk.

for let øvede 100 Minutter without_eggs Uden æg iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødekarameller med vanilje

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Flødekarameller:

75 g smør
5 dl piskefløde
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
250 g sukker
125 g Dr. Oetker Flydende Glukose
½ dl vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Forbered en form ved at beklæde den med bagepapir og smøre den med et tyndt lag smagsneutral olie.

2

Flødekarameller

Smelt smør sammen med fløde og vaniljeekstrakt i en kasserolle og sæt det til side.

3

Bland sukker, flydende glukose og vand i en højsidet pande eller gryde, og varm det op ved middel varme under let omrøring. Så snart sukkeret er opløst, må der ikke røres mere i blandingen, da der kan dannes sukkerkrystaller. Sving i stedet forsigtigt panden/gryden let frem og tilbage, så varmen fordeles. Når sukkermassen har en dyb, gyldenbrun farve, tilsættes fløden i en stråle under omrøring. Vær forsigtig, da massen kan bruse op. Lad karamellen koge ved middel varme, til den når en temperatur på 124 °C. Tag straks karamellen af varmen, og hæld den i formen.

Lad karamellen stå i 2-3 timer ved stuetemperatur.

4

Løft karamellen over på bordet og skær den i firkanter med en skarp kniv, smurt med en anelse smagsneutral olie. Karamellen kan også blot skæres efterhånden som de skal serveres.

Opbevar karamellerne tørt og køligt i en lufttæt beholder, så holder de sig op til en måned.

Tips og tricks

Pak hver karamel fint ind i fx bagepapir eller fødevaregodkendt cellofan og giv dem som værtindegave.

Næringsindhold til opskriften Flødekarameller med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 419 kJ
100 kcal
1549 kJ
370 kcal
Fedt 6.68 g 24.73 g
Kulhydrat 9.78 g 36.20 g
Protein 0.29 g 1.07 g