Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Flødekarameller med vanilje

Hjemmelavede karameller til den søde tand. Opskriften kræver et sukkertermometer - alternativt et stegetermometer.

35 - 40 stk.

for let øvede 100 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødekarameller med vanilje

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Flødekarameller:

75 g smør
5 dl piskefløde
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
250 g sukker
125 g Dr. Oetker Flydende Glukose
0,5 dl vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Forbered en form ved at beklæde den med bagepapir og smøre den med et tyndt lag smagsneutral olie.

2

Flødekarameller

Smelt smør sammen med fløde og vaniljeekstrakt i en kasserolle og sæt det til side.

3

Bland sukker, flydende glukose og vand i en højsidet pande eller gryde, og varm det op ved middel varme under let omrøring. Så snart sukkeret er opløst, må der ikke røres mere i blandingen, da der kan dannes sukkerkrystaller. Sving i stedet forsigtigt panden/gryden let frem og tilbage, så varmen fordeles. Når sukkermassen har en dyb, gyldenbrun farve, tilsættes fløden i en stråle under omrøring. Vær forsigtig, da massen kan bruse op. Lad karamellen koge ved middel varme, til den når en temperatur på 124 °C. Tag straks karamellen af varmen, og hæld den i formen.

Lad karamellen stå i 2-3 timer ved stuetemperatur.

4

Løft karamellen over på bordet og skær den i firkanter med en skarp kniv, smurt med en anelse smagsneutral olie. Karamellen kan også blot skæres efterhånden som de skal serveres.

Opbevar karamellerne tørt og køligt i en lufttæt beholder, så holder de sig op til en måned.

Tips og tricks

Pak hver karamel fint ind i fx bagepapir eller fødevaregodkendt cellofan og giv dem som værtindegave.

Næringsindhold til opskriften Flødekarameller med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 419kJ
100kcal
1553kJ
371kcal
Fedt 6.68g 24.73g
Kulhydrat 9.77g 36.18g
Protein 0.29g 1.07g