Flag

Livs friske julesmåkager

40 - 50 stk.
Middelsvær
160 minutter
Småkagen er lagt sammen med en hvid chokolade ganache og har en frisk smag af lime.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
bølget udstikker; ø 4 cm
bølget udstikker; ø 2 cm

Ingredienser

Vaniljesmåkagedej
200 gblødt smør
175 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
300 ghvedemel
1æg str. M/L - sammenpisket
Hvid chokoladeganache med lime
1 bladDr. Oetker Husblas
1 dlpiskefløde
200 ghakket hvid chokolade
1usprøjtet lime - skallen, fint revet
Pynt
Dr. Oetker Neon krymmel - kun den grønne

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Neon krymmel - kun den grønne
1

Vaniljesmåkagedej

200 gblødt smør
175 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
300 ghvedemel
1æg str. M/L - sammenpisket

Rør smør, sukker og vaniljepasta sammen. Kom herefter hakkede mandler samt hvedemel i smørmassen og rør dejen sammen. Tilsæt det sammenpiskede æg lidt ad gangen indtil dejen er samlet. Kom kun så meget æg i, som skal til for at dejen hænger sammen. Dejen må ikke være for våd. Kom dejen på køl i ca. 1 time. 

Imens dejen er på køl laves chokolade ganachen. 

2

Hvid chokoladeganache med lime

1 bladDr. Oetker Husblas
1 dlpiskefløde
200 ghakket hvid chokolade
1usprøjtet lime - skallen, fint revet

Kom husblasen i blød i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og smelt husblas heri. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade og rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Rør limeskal i og lad massen køle til stuetemperatur. Dette kan gøres hurtigt ved at komme ganachen i køleskabet i ca. 30 min. Ganachen må dog ikke blive alt for kold, da den så er svær at smøre ud. 

Imens ganachen køler bages vaniljesmåkagerne. 

3

Afbagning

Tænd ovnen på 200 ⁰C varmluft.


Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Lad dejen ligge på det ene stykke bagepapir. Udstik runde cirkler med den største udstikker (ø 4 cm). Udstik bundende med 1 cm. mellemrum mellem hver bund og fjern den overskydende dej. I halvdelen af småkagerne udstikkes der et hul i midten med den mindste udstikker (ø 2 cm), så der dannes en krans. Dejen fra hullet fjernes. Flyt ikke småkagerne, men bag dem på bagepapiret, hvorpå de er udstukket. Gentag processen indtil al dejen er brugt.

Bag bundende i 5-8 min. midt i ovnen, indtil de er let gyldne. Lad dem herefter køle af på bagepladen. 

Bagetid: 5 - 8 Minutes

4

Pynt

Dr. Oetker Neon krymmel - kun den grønne

Saml småkagerne ved at tage en småkage uden hul og smøre ganache på. Kom mest i midten af kagen, da det er det, man vil kunne se, når kagerne samles. Kom herefter en småkage med hul ovenpå og pres dem forsigtigt sammen. Drys lidt grønt Neon krymmel i hullet af småkagen, hvor ganachen er synlig. Gentag for alle småkagerne. 


Tip

Småkagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.