Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse uimodståelige småkager smager bare af dansk sommer! Lav dem til Grundlovsdag eller en anden dejlig sommerdag.

ca. 25 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

Redskaber:

si
håndmixer
chokolade- eller sukkertermometer
udstikker
Dr. Oetker silikonespartel - lille
kagerulle

Jordbær-curd:

1 blad Dr. Oetker Husblas
150 g jordbær , friske eller frosne
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 æg str. M/L
70 g sukker
50 g smør , stuetempereret

Småkagedej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 g smør , stuetempereret
1 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pynt:

250 g hvid fondant eller et drys med flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbær-curd

Læg husblassen i blød i koldt vand. 


Kog jordbær, citronskal og -saft op i en gryde. Sigt massen så kun saften er tilbage. Mål 1 dl jordbærsaft af.

Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Vend 1 dl jordbærsaft i æggemassen med en dejskraber. Kom massen i en gryde og varm det langsomt op under konstant omrøring indtil det rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme masse indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret i cremen indtil det er smeltet.


Læg plastikfolie på cremen, så folien rammer cremen. På den måde dannes der ikke kondens. Stil cremen i fryseren i ca. 30 minutter indtil den har en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast.

2

Småkagedej

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og vaniljeekstrakt. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

3

Formning og afbagning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik småkager med en stor udstikker. Udstik derefter et hul i halvdelen af småkagerne med en mindre udstikker, disse småkager kommer til at være toppen. Gentag med resterende dej, sørg for at der er lige mange bunde og toppe. Kom alle småkagerne på bageplader med bagepapir.


Bag småkagerne i 5-7 minutter, lad dem herefter køle helt af på en bagerist.

4

Pynt og samling af småkagerne

Fordel jordbær-curd på småkagebundene enten med en smørekniv eller ved at sprøjte det ud med en sprøjtepose. Læg toppene ovenpå. Hvis toppene skal have et drys flormelis, så sigt det på inden småkagerne samles. Dermed kommer der ikke flormelis på jordbærfyldet, som kan ses gennem hullet i toppen.

Hvis der ønskes et fondantovertræk på småkagerne så udrul fondanten på et bord drysset med flormelis og udstik toppe, på samme måde som ved småkagetoppene. Kom fondanten ovenpå småkagerne.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du her finde opskriften Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt.

Næringsindhold til opskriften Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 749 kJ
179 kcal
1474 kJ
352 kcal
Fedt 7.87 g 15.43 g
Kulhydrat 24.86 g 48.74 g
Protein 2.31 g 4.52 g