Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

Livs opskrift på disse uimodståelige Grundlovssmåkager smager bare af dansk sommer! Lav dem på Grundlovsdag eller en anden dejlig sommerdag.

about 25 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

Redskaber:

udstikker

Strawberry-curd:

1 blad Dr. Oetker Husblas
150 g jordbær , friske eller frosne
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 æg str. M/L
70 g sukker
50 g smør , stuetempereret

Småkagedej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 g smør , stuetempereret
1 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pynt:

250 g hvid fondant eller et drys med flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Strawberry-curd

Læg husblassen i blød i koldt vand så bladet er helt dækket. Kog jordbær og citronskal og -saft op i en gryde. Sigt massen så kun saften er tilbage. Der skal være væske til ca. 1 dl.

Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Vend jordbærsaften i æggemassen med en dejskraber. Kog det langsomt op under konstant omrøring indtil det rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme masse indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret ud i cremen indtil det er smeltet.

Læg plastikfolie på din creme så folien rammer cremen. På den måde dannes der ikke kondens. Stil cremen i fryseren i ca. 30 min. indtil den har en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast.

2

Småkagedej

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget og ekstrakten. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

3

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

4

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik samme antal bunde og toppe med den store udstikker (ca. 25 stk. af hver alt afhængigt af størrelsen på din udstikker). De 25 toppe skal udstikkes i midten med den lille udstikker så der dannes et hul. Bag bunde og toppe i 5-7 minutter i ovnen, og lad dem herefter køle helt af på en bagerist.

5

Pynt og samling af småkagerne

Fordel strawberry-curd på dine 25 småkagebunde enten med en smørekniv eller ved at sprøjte det ud med en sprøjtepose. Læg toppene ovenpå. Hvis du gerne vil give dine toppe et drys med flormelis, så sigt det på inden du samler småkagerne. På den måde kommer der ikke flormelis på strawberry-curd'en, som kan ses gennem det lille hul i toppene. Du kan også vælge at rulle fondant ud og udstikke fondantovertræk på samme måde som ved småkagetoppene. Rul fondanten ud på et bord drysset med flormelis. Rigtig god appetit :-)

Tips og tricks

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Grundlovssmåkager af Liv Martine: En smag af dansk sommer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 754kJ
180kcal
1474kJ
352kcal
Fedt 7.87g 15.43g
Kulhydrat 24.85g 48.73g
Protein 2.31g 4.52g