Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hindbærroulade - uden gluten og laktose

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Roulade er retro og stadig helt fantastisk kage! Her får du en gluten og laktosefri variant. Prøv at fylde den med dit yndlings syltetøj.

10 - 12 portioner

for let øvede 30 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærroulade - uden gluten og laktose

Glutenfri rouladebund:

4 æg str. M/L
125 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
50 g kartoffelmel
50 g rismel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hindbærfyld:

250 - 300 g hindbærmarmelade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme. 

1

Glutenfri rouladebund

Kom bagepapir på en bageplade og tegn en firkant (ca. 30x40 cm) på papiret.


Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


I en anden skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen. Sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen på bagepladen og smør den ud i den tegnede firkant.


Bag rouladebunden midt i ovnen i 5-7 minutter, til den akkurat er gennembagt og let gyldenbrun.

2

Rulning af rouladen

Vend straks bunden ud på et stort stykke bagepapir drysset med sukker. Med det samme, imens bunden stadig er meget varm, trækkes bagepapiret af bunden og bunden smøres med marmeladen i et jævnt lag. Rul forsigtigt rouladen sammen på langs og lad den hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time - gerne natten over - et køligt sted.


Server rouladen i skiver som den er eller sammen med lidt laktosefri flødeskum.

Tips

Det er vigtigt at rulle rouladen sammen mens den stadig er varm for at undgå, at bunden revner når man ruller den.


Brug din yndling marmelade til fyld, prøv også at lave dit eget, se vores temaside om syltning for inspiration og tips. Hvis du kan tåle laktose kan du også prøve at fylde rouladen med lemon curd, der har en lækker frisk og syrlig smag.

Næringsindhold til opskriften Hindbærroulade - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 762 kJ
182 kcal
1089 kJ
260 kcal
Fedt 2.66 g 3.81 g
Kulhydrat 35.77 g 51.10 g
Protein 3.46 g 4.94 g