Flag

Hjemmelavet juleskum

about 80 stk.
Middelsvær
250 minutter
Elsker du også det klassiske juleskum? Her er en opskrift på hjemmelavet skumfiduser med jordbærsmag og de er endnu bedre end dem man køber!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
si
standmixer eller håndmixer
termometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm

Ingredienser

Jordbærsaft
200 gfrosne jordbær
2 spsk.vand
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
5 gDr. Oetker Citronsyre
Juleskum
7 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 gjordbærsaft fra opskriften ovenover
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 - 3 tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
200 gflormelis

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
1

Jordbærsaft

200 gfrosne jordbær
2 spsk.vand
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
5 gDr. Oetker Citronsyre

Kom jordbær, vand, Vanilla Bean Extract og Citronsyre i en gryde og bring det langsomt i kog og varm det til jordbærrene er møre. Pres bærrene igennem en si, så der kommer så meget saft ud som muligt, der skal bruges 80 g til skumfiduserne.

2

Juleskum

Picture - Hjemmelavet juleskum proces web
7 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 gjordbærsaft fra opskriften ovenover
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 - 3 tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Start med at ligge husblas i blød i koldt vand.

Kog 260 g sukker, glukosesirup og jordbærsaft op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.

Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned. Farv skumfidusmassen med Concentrated Pink Colour, pisk det i massen.

Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 16 cm) eller en stor rund tyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud i små toppe. Sigt flormelis over juleskummet, sørg for at skumfiduserne er helt dækkede med flormelis. Lad dem tørre ved stuetemperatur i mindst 3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.


Tip

Hvis du er interesseret i at vide mere om skumfiduser så har vi samlet vores bedste tips, tricks og opskrifter på skumfiduser.