Hjemmelavet juleskum

(0)
5 12 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Elsker du også det klassiske juleskum? Her er en opskrift på hjemmelavet skumfiduser med jordbærsmag og de er endnu bedre end dem man køber!

ca. 80 stk.

for let øvede 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavet juleskum

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
termometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm
si

Jordbærsaft:

200 g frosne jordbær
2 spsk. vand
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
5 g Dr. Oetker Citronsyre

Juleskum:

7 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
260 g sukker
120 g Dr. Oetker Flydende Glukose
80 g jordbærsaft , fra opskriften ovenover
140 g pasteuriserede æggehvider
20 g sukker
2 - 3 tsk. Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
200 g flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbærsaft

Kom jordbær, vand, Vanilla Bean Extract og Citronsyre i en gryde og bring det langsomt i kog og varm det til jordbærrene er møre. Pres bærrene igennem en si, så der kommer så meget saft ud som muligt, der skal bruges 80 g til skumfiduserne.

2

Juleskum

Start med at ligge husblas i blød i koldt vand.

Kog 260 g sukker, Flydende Glukose og jordbærsaft op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.

Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned. Farv skumfidusmassen med Concentrated Pink Colour, pisk det i massen.

Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 16 cm) eller en stor rund tyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud i små toppe. Sigt flormelis over juleskummet, sørg for at skumfiduserne er helt dækkede med flormelis. Lad dem tørre ved stuetemperatur i mindst 3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

Tip

Hvis du er interesseret i at vide mere om skumfiduser så har vi samlet vores bedste tips, tricks og opskrifter på skumfiduser.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavet juleskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 147 kJ
35 kcal
1038 kJ
248 kcal
Fedt 0.02 g 0.15 g
Kulhydrat 8.17 g 58.37 g
Protein 0.31 g 2.24 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: