til opskriften Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme
form; 11 x 35 cm |
225 g | hvedemel |
75 g | flormelis |
150 g | koldt smør i tern |
1 | æggeblomme str. M/L |
2 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
evt. 1-2 spsk koldt vand | |
100 g | mørk kogechokolade eller chokoladeknapper |
1 brev | Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag |
3 dl | sødmælk |
3 dl | piskefløde |
500 g | friske jordbær |
3 blade | Dr. Oetker Husblas |
2 dl | jordbærsaft eller en anden rød koncentreret saft |
1 tsk. | Dr. Oetker Rød Konditorfarve |
Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme og mandelaroma, tilsæt evt. lidt koldt vand hvis dejen ikke vil samles. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.
Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og kom den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen, prik derefter huller i bunden med en gaffel. Bag mørdejsbunden i 18-20 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt. Afkøl mørdejsbunden i formen.
Smelt chokoladen over vandbad og smør eller pensel den på den kolde mørdejsbund. Lad chokoladen størkne, kom den evt. kort i køleskabet.
Bland brevets indhold med sødmælk. Pisk med håndmikser i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum, der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden.
Skyl, rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm forsigtigt saften op i en lille gryde, den behøver ikke at komme helt i kog. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Fordel forsigtigt gelén med en ske over den kolde kage. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig.
Brug en tærteform med løs bund til dine tærter. Så er det nemt at befri din tærte fra formen, og du får et helt skarpt og flot udtryk.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2190
kJ
523 kcal |
1151
kJ
275 kcal |
Fedt | 31.48 g | 16.57 g |
Kulhydrat | 53.51 g | 28.16 g |
Protein | 5.77 g | 3.04 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: