Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Jordbærkage er en sikker sommer favorit. Prøv denne lækre opskrift med friske jordbær, nem konditorcreme og gelé på toppen.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme

Redskaber:

form; 11 x 35 cm

Mørdej:

225 g hvedemel
75 g flormelis
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
evt. 1-2 spsk koldt vand
100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
500 g friske jordbær

Gelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl jordbærsaft eller en anden rød koncentreret saft
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme og mandelaroma, tilsæt evt. lidt koldt vand hvis dejen ikke vil samles. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.


Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.



Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og kom den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen, prik derefter huller i bunden med en gaffel. Bag mørdejsbunden i 18-20 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt. Afkøl mørdejsbunden i formen.

2

Chokoladelag

Smelt chokoladen over vandbad og smør eller pensel den på den kolde mørdejsbund. Lad chokoladen størkne, kom den evt. kort i køleskabet.

3

Vaniljecreme

Bland brevets indhold med sødmælk. Pisk med håndmikser i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum, der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden. 


Skyl, rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.

4

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm forsigtigt saften op i en lille gryde, den behøver ikke at komme helt i kog. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Fordel forsigtigt gelén med en ske over den kolde kage. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig.

Tip

Brug en tærteform med løs bund til dine tærter. Så er det nemt at befri din tærte fra formen, og du får et helt skarpt og flot udtryk.

Næringsindhold til opskriften Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2190 kJ
523 kcal
1151 kJ
275 kcal
Fedt 31.48 g 16.57 g
Kulhydrat 53.51 g 28.16 g
Protein 5.77 g 3.04 g