Jule panna cotta tærte

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Ny juleklassiker? Du kender panna cotta som den silkebløde italienske vaniljedessert. Her i ny form, som en tærte med en syrlig-sød gelé af granatæble.

ca. 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jule panna cotta tærte

Redskaber:

håndmixer
minihakker
tærteform; ø 22 cm

Brunkagebund:

225 g brunkager
150 g smør

Vanilje panna cotta fyld:

4 blade Dr. Oetker Husblas
3 ¼ dl piskefløde
140 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 g græsk yoghurt (10%)

Granatæblegelé:

2 blade Dr. Oetker Husblas
2 ½ dl granatæblejuice , alternativt: æblejuice + Dr. Oetker Concentrated Red Color

Pynt:

frisk rosmarin
Dr. Oetker Christmas Party
granatæblekerner

Tilberedning

Tilberedning

1

Brunkagebund

Smelt smørret. Knus brunkagerne i en foodprocessor/minihakker eller med en kagerulle og bland det sammen med smørret.


Pres blandingen ned i bunden og op langs kanten af en springform eller tærteform (ø 22 cm) evt. beklædt med bagepapir. Sørg for at presse brunkagemassen godt sammen. Sæt tærtebunden i køleskabet imens fyldet laves.

2

Vanilje panna cotta fyld

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Kom 1¾ dl piskefløde i en skål. Pisk fløden let, tilsæt sukker inden fløden bliver helt fast og pisk fløden yderligere til den er let og luftig. Bland Taylor & Colledge Vanilla Extract med græsk yoghurt og vend derefter flødeskummet i blandingen.


Bring den resterende fløde (1½ dl) i kog og tag det af varmen. Pres overskydende vand ud af husblassen og bland det med den varme fløde. Lad den varme fløde køle let og hæld den derefter i en tynd stråle ned i vaniljecremen imens der røres konstant.


Hæld fyldet over bunden og glat overfladen jævnt ud. Stil tærten i køleskabet i mindst fire timer, eller til den har sat sig.

3

Granatæblegelé

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Varm halvdelen af granatæblejuicen op. Klem det overskydende vand fri fra husblassen og opløs husblassen i den varme juice. Bland den resterende kolde granatæblejuice i den varme juice. Mærk efter at blandingen ikke er for varm, den skal være lillefingervarm. 

Hæld forsigtigt den lunkne gelé over bagsiden af en ske og ned på tærten, på den måde undgås det at der kommer buler i panna cotta fyldet. Stil tærten tilbage i køleskabet i et par timer, indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

Tag tærten ud fra køl og pynt den med granatæblekerne, rosmarinkviste og Christmas Party krymmel.

Tips

Hvis du ikke kan få granatæblejuice, som fås i velassorterede supermarkeder og grønthandlere, kan det erstattes med æblejuice og lidt Dr. Oetker Concentrated Red Colour. Kom rød farve i æblejuicen indtil den ønskede nuance opnås.
 
Hvis du ønsker at servere kagen direkte fra formen, kan du med fordel bruge en fin keramikform og så undlade bagepapiret.

Næringsindhold til opskriften Jule panna cotta tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 46863 kJ
11193 kcal
2005 kJ
479 kcal
Fedt 454.01 g 19.41 g
Kulhydrat 1,636.77 g 69.98 g
Protein 127.25 g 5.44 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: