Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julekrydderkage med appelsin og chokolade

Opskriften på julekrydderkage er med dens choko-orange smag helt perfekt til den søde juletid. Kagen er krydret med brunt bagepulver, som giver krydderkagen en lækker smag af julekrydderier.

12 - 16 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekrydderkage med appelsin og chokolade

Springform; Ø 22 cm:

Kagedej:

200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
4 æg str. M/L
200 g hvedemel
3 tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 160 °C varmluft.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mindst 1-2 minutter for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Bland sigtet hvedemel og brunt bagepulver sammen og rør det i blandingen lidt efter lidt. Vend herefter korender, appelsinskal, hakkede mandler og chocolate chips i dejen.

Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden, stryg overfladen glat og drys med mandelflager.

Bag kagen 50-60 minutter.

Lad kagen hvile 10 minutter inden den tages ud af formen. Lad den derefter afkøle helt på en bagerist.

Tips og tricks

Pynt din julekrydderkage med en "skyline" af små honningkagehuse sat fast med Dr. Oetker Bagelim. Du kan printe skabelonen på honningkagehus.dk eller her i opskriften.

Næringsindhold til opskriften Julekrydderkage med appelsin og chokolade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1499kJ
358kcal
1683kJ
402kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 38.17g 42.89g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.