Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Karamelbudding med mandelkrokant

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker budding med sprød mandelkrokant. Hvis det bare skal være en super nem karamelbudding så undlad krokanten, men det er nu lækkert med lidt sprødt til!

6 - 8 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelbudding med mandelkrokant

Karamelbudding:

ca. 8 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Mandelkrokant:

170 g sukker
70 g Dr. Oetker Mandelsplitter
1 knsp. salt

Tilberedning

Tilberedning

1

Karamelbudding

Kom ca. 1 spsk. Toffe Dessertsauce i hvert serveringsglas, sæt dem til side.



Hæld brevets indhold i en skål og bland det med sukkeret. Tilsæt 2 dl mælk og rør blandingen til en jævning.




Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Tilsæt Naturlig Karamelekstrakt. Kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 minut. 


Fordel buddingen i glassene og sæt dem til afkøling i køleskab til de er helt kolde, ca. 4 timer.

2

Mandelkrokant

Rist mandlerne på en pande ved middelhøj varme, indtil mandlerne er let gyldne.

Smelt sukker til karamel i en lille gryde. Når karamellen har en flot mørk farve tilsættes salt og de ristede mandelsplitter. Pas på det ikke bliver for brændt. Det hele vendes hurtigt sammen og tages af varmen. Hæld straks karamellen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.

Hak den kolde krokanten i mindre stykker med en savtakket brødkniv. Drys lidt krokant på hver portion lige inden servering.

Tips

For en smag af saltkaramel kan du røre Toffee Dessertsauce med lidt fint salt eller flagesalt inden du kommer det i dessertglassene. Du kan også prøve at komme 1 knsp. salt i selve buddingen.

Hvis du vil have ekstra wow-faktor på pynten, kan du hælde lidt af karamellen (inden der tilføjes mandler) ud på et stykke bagepapir. Løft bagepapiret op og lad det flyde tyndt ud, arbejd hurtigt og pas på fingrene! Lad karamellen køle helt af og bræk den i mindre stykker. Pynt desserterne med karamelflagerne lige inden servering.

Find alle vores bedste tips, tricks og opskrifter på budding

Næringsindhold til opskriften Karamelbudding med mandelkrokant

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1599 kJ
382 kcal
720 kJ
172 kcal
Fedt 8.37 g 3.77 g
Kulhydrat 68.38 g 30.80 g
Protein 7.31 g 3.29 g