Karamelbudding med mandelkrokant

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker budding med sprød mandelkrokant. Hvis det bare skal være en super nem karamelbudding så undlad krokanten, men det er nu lækkert med lidt sprødt til!

6 - 8 portioner

for let øvede 40 Minutter without_eggs Uden æg iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelbudding med mandelkrokant

Karamelbudding:

ca. 8 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Mandelkrokant:

170 g sukker
70 g Dr. Oetker Mandelsplitter
1 knsp. salt

Tilberedning

Tilberedning

1

Karamelbudding

Kom ca. 1 spsk. Toffe Dessertsauce i hvert serveringsglas, sæt dem til side.



Hæld brevets indhold i en skål og bland det med sukkeret. Tilsæt 2 dl mælk og rør blandingen til en jævning.




Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Tilsæt Naturlig Karamelekstrakt. Kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 minut. 


Fordel buddingen i glassene og sæt dem til afkøling i køleskab til de er helt kolde, ca. 4 timer.

2

Mandelkrokant

Rist mandlerne på en pande ved middelhøj varme, indtil mandlerne er let gyldne.

Smelt sukker til karamel i en lille gryde. Når karamellen har en flot mørk farve tilsættes salt og de ristede mandelsplitter. Pas på det ikke bliver for brændt. Det hele vendes hurtigt sammen og tages af varmen. Hæld straks karamellen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.

Hak den kolde krokanten i mindre stykker med en savtakket brødkniv. Drys lidt krokant på hver portion lige inden servering.

Tips

For en smag af saltkaramel kan du røre Toffee Dessertsauce med lidt fint salt eller flagesalt inden du kommer det i dessertglassene. Du kan også prøve at komme 1 knsp. salt i selve buddingen.

Hvis du vil have ekstra wow-faktor på pynten, kan du hælde lidt af karamellen (inden der tilføjes mandler) ud på et stykke bagepapir. Løft bagepapiret op og lad det flyde tyndt ud, arbejd hurtigt og pas på fingrene! Lad karamellen køle helt af og bræk den i mindre stykker. Pynt desserterne med karamelflagerne lige inden servering.

Find alle vores bedste tips, tricks og opskrifter på budding

Næringsindhold til opskriften Karamelbudding med mandelkrokant

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1604 kJ
383 kcal
724 kJ
173 kcal
Fedt 8.36 g 3.77 g
Kulhydrat 68.49 g 30.85 g
Protein 7.40 g 3.33 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: