Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Karamelkage med hasselnødder

Kalder alle karamelelskere! Her er en kage med karamelbunde lagt sammen med en karamelsmørcreme og smurt op med karamelcreme = himmelsk!

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelkage med hasselnødder

3 springforme; Ø 24 cm:

Kagedejen:

125 g smør
6 æg str. M/L
200 g farin
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
275 g hvedemel (+ lidt ekstra til formen)
0,25 tsk. salt
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. Dr. Oetker Natron
1,5 dl kærnemælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (til pynt)

Karamelsmørcreme:

125 g blødt smør
175 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
2 spsk. fløde
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Karamelcreme:

2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
5 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedejen

Tænd ovnen på 180° varmluft.

Smør formene med smør og drys efter med lidt mel.

2

Smelt smørret ved lav varme. Pisk æg og farin luftigt. Sigt i en separat skål mandelmel, mel, salt, bagepulver og natron sammen. Sigt derefter melblandingen i dejen. Tilsæt kærnemælk, det smeltede smør og karamelekstrakten og pisk dejen kort til den akkurat er ensartet og glat i konsistensen.

3

Hæld 1/3 af dejen i hver form og bag bundene på hver deres rille i ovnen i 12-15 min. Når bundene er kølet af vendes de ud af formene. Bundene kan også bages en af gangen i 1 springform.

4

Rist hasselnøddeflagerne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 4-5 min. til de er gyldne og duftende. Tiden kan variere en smule så husk at holde øje med nødderne. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.

5

Karamelsmørcreme

Pisk den bløde smør med flormelis og karamelekstrakt i ca. 3 min. ved højeste hastighed til cremen er lys og luftig. Tilsæt piskefløde og pisk til cremen er luftig og cremet i konsistensen.

6

Hæld 4 spsk. dessertsauce ud på hver af de to nederste bunde. Smør det ud i et tyndt lag. Spred halvdelen af smørcremen ud over hver bund, saml kagen og læg den øverste bund på.

7

Karamelcreme

En halv time før servering tilberedes karamelcremen. Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og karamelekstrakt med en elpisker på medium hastighed til en cremet skum. Brug en spatel til at sprede cremen ud over toppen og siderne af kagen i et jævnt lag. Fordel de ristede hasselnødder på toppen af kagen. Tryk dessertsaucen ud over kagen så den løber lidt ned af siderne.

Næringsindhold til opskriften Karamelkage med hasselnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2600kJ
621kcal
1549kJ
370kcal
Fedt 34.83g 20.73g
Kulhydrat 68.59g 40.83g
Protein 8.18g 4.87g