Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Karamelkage med hasselnødder

(0)
3 6 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kalder alle karamelelskere! Her er en kage med karamelbunde lagt sammen med en karamelsmørcreme og smurt op med karamelcreme = himmelsk!

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelkage med hasselnødder

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Karamelkage:

125 g smør
6 æg str. M/L
200 g farin
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
275 g hvedemel (+ lidt ekstra til formen)
¼ tsk. salt
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ dl kærnemælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Karamelsmørcreme:

125 g blødt smør
175 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
2 spsk. piskefløde
8 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Karamelcreme og pynt:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
5 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° varmluft.

1

Karamelkage

Smelt smørret enten i en gryde ved lav varme eller i mikroovn, lad det køle let af. 


Pisk æg og farin lyst og luftigt. Rør i en separat skål mandelmel, mel, salt, bagepulver og natron sammen. Sigt derefter melblandingen i dejen. Tilsæt kærnemælk, smeltet smør og Naturlig Karamelekstrakt og pisk dejen kort til den akkurat er ensartet og glat i konsistensen.


Fordel dejen ligelig mellem tre smurte og meldryssede springforme (ø 24 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag bundene på hver deres rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad bundene køle af og tag dem derefter ud af formene. Alternativt kan kagerne bages én ad gangen i en springform

2

Karamelsmørcreme

Kom smør, flormelis og Naturlig Karamelekstrakt i en skål og pisk det sammen i ca. 3 minutter ved højeste hastighed. Tilsæt piskefløde og pisk til cremen er luftig og cremet i konsistensen.


Kom 4 spsk. Toffee Dessertsauce på to af bundene og smør det ud i et jævnt lag. Læg den ene bund på et serveringsfad kom halvdelen af smørcremen på bunden og spred den jævnt ud. Top med den anden bund med karamelsovs, kom den resterende smørcreme over og top med den sidste bund. Sæt kagen i køleskabet indtil den skal pyntes.

3

Karamelcreme og pynt

Tænd ovnen på 180° varmluft.



Rist hasselnøddeflagerne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 4-5 minutter til de er gyldne og duftende. Tiden kan variere en smule så husk at holde øje med nødderne. Alternativt kan nødderne ristes på en pande. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.


Tilbered karamelcremen ca. 30 minutter før kagen skal serveres. Kom piskefløde, creme fraiche, flormelis og Naturlig Karamelekstrakt i en skål og pisk med en håndmixer på medium hastighed til den er tyk og cremet. 


Brug en vinkelpalet til at sprede cremen ud over toppen og siderne af kagen i et jævnt lag. Pynt med Toffee Dessertsauce på toppen af kagen og lad lidt løbe ned langs siderne. Fordel de ristede hasselnødder på toppen af kagen.

Tip

Det er vigtigt at bruge en creme fraiche på 38 %, ellers vil cremen ikke kunne piskes tyk.

Næringsindhold til opskriften Karamelkage med hasselnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2336 kJ
558 kcal
1578 kJ
377 kcal
Fedt 34.02 g 22.99 g
Kulhydrat 55.60 g 37.57 g
Protein 7.72 g 5.22 g