Flag

Karamelkage med hasselnødder

12 - 16 portioner
Middelsvær
180 minutter
Kalder alle karamelelskere! Her er en kage med karamelbunde lagt sammen med en karamelsmørcreme og smurt op med karamelcreme = himmelsk!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Karamelkage
125 gsmør
6æg str. M/L
200 gfarin
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
275 ghvedemel (+ lidt ekstra til formen)
¼ tsk.salt
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ dlkærnemælk
1 spsk.karamelaroma
Karamelsmørcreme
125 gblødt smør
175 gflormelis
1 spsk.karamelaroma
2 spsk.piskefløde
8 spsk.Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Karamelcreme og pynt
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager
2 dlpiskefløde
2 dlcreme fraiche 38 %
5 spsk.flormelis
1 spsk.karamelaroma
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tænd ovnen på 180° varmluft.

1

Karamelkage

125 gsmør
6æg
200 gfarin
1 poseDr. Oetker Mandelmel (100 g)
275 ghvedemel (+ lidt ekstra til formen)
¼ tsk.salt
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ dlkærnemælk
1 spsk.karamelaroma

Smelt smørret enten i en gryde ved lav varme eller i mikroovn, lad det køle let af. 

Pisk æg og farin lyst og luftigt. Rør i en separat skål mandelmel, mel, salt, bagepulver og natron sammen. Sigt derefter melblandingen i dejen. Tilsæt kærnemælk, smeltet smør og karamelaroma og pisk dejen kort til den akkurat er ensartet og glat i konsistensen.

Fordel dejen ligelig mellem tre smurte og meldryssede springforme (ø 24 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag bundene på hver deres rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad bundene køle af og tag dem derefter ud af formene. Alternativt kan kagerne bages én ad gangen i en springform

Bagetid: 12 - 15 Minutes

2

Karamelsmørcreme

125 gsmør
175 gflormelis
1 spsk.karamelaroma
2 spsk.piskefløde
8 spsk.Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Kom smør, flormelis og karamelaroma i en skål og pisk det sammen i ca. 3 minutter ved højeste hastighed. Tilsæt piskefløde og pisk til cremen er luftig og cremet i konsistensen.

Kom 4 spsk. Toffee Dessertsauce på to af bundene og smør det ud i et jævnt lag. Læg den ene bund på et serveringsfad kom halvdelen af smørcremen på bunden og spred den jævnt ud. Top med den anden bund med karamelsovs, kom den resterende smørcreme over og top med den sidste bund. Sæt kagen i køleskabet indtil den skal pyntes.

3

Karamelcreme og pynt

1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager
2 dlpiskefløde
2 dlcreme fraiche 38 %
5 spsk.flormelis
1 spsk.karamelaroma
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tænd ovnen på 180° varmluft.

Rist hasselnøddeflagerne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 4-5 minutter til de er gyldne og duftende. Tiden kan variere en smule så husk at holde øje med nødderne. Alternativt kan nødderne ristes på en pande. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.

Tilbered karamelcremen ca. 30 minutter før kagen skal serveres. Kom piskefløde, creme fraiche, flormelis og karamelaroma i en skål og pisk med en håndmixer på medium hastighed til den er tyk og cremet. 

Brug en vinkelpalet til at sprede cremen ud over toppen og siderne af kagen i et jævnt lag. Pynt med Toffee Dessertsauce på toppen af kagen og lad lidt løbe ned langs siderne. Fordel de ristede hasselnødder på toppen af kagen.


Tip

Det er vigtigt at bruge en creme fraiche på 38 %, ellers vil cremen ikke kunne piskes tyk.