Karamelkage med hasselnødder

(0)
3 13 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kalder alle karamelelskere! Her er en kage med karamelbunde lagt sammen med en karamelsmørcreme og smurt op med karamelcreme = himmelsk!

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelkage med hasselnødder

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Karamelkage:

125 g smør
6 æg str. M/L
200 g farin
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
275 g hvedemel (+ lidt ekstra til formen)
¼ tsk. salt
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ dl kærnemælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Karamelsmørcreme:

125 g blødt smør
175 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
2 spsk. piskefløde
8 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Karamelcreme og pynt:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
5 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° varmluft.

1

Karamelkage

Smelt smørret enten i en gryde ved lav varme eller i mikroovn, lad det køle let af. 


Pisk æg og farin lyst og luftigt. Rør i en separat skål mandelmel, mel, salt, bagepulver og natron sammen. Sigt derefter melblandingen i dejen. Tilsæt kærnemælk, smeltet smør og Naturlig Karamelekstrakt og pisk dejen kort til den akkurat er ensartet og glat i konsistensen.


Fordel dejen ligelig mellem tre smurte og meldryssede springforme (ø 24 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag bundene på hver deres rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad bundene køle af og tag dem derefter ud af formene. Alternativt kan kagerne bages én ad gangen i en springform

2

Karamelsmørcreme

Kom smør, flormelis og Naturlig Karamelekstrakt i en skål og pisk det sammen i ca. 3 minutter ved højeste hastighed. Tilsæt piskefløde og pisk til cremen er luftig og cremet i konsistensen.


Kom 4 spsk. Toffee Dessertsauce på to af bundene og smør det ud i et jævnt lag. Læg den ene bund på et serveringsfad kom halvdelen af smørcremen på bunden og spred den jævnt ud. Top med den anden bund med karamelsovs, kom den resterende smørcreme over og top med den sidste bund. Sæt kagen i køleskabet indtil den skal pyntes.

3

Karamelcreme og pynt

Tænd ovnen på 180° varmluft.



Rist hasselnøddeflagerne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 4-5 minutter til de er gyldne og duftende. Tiden kan variere en smule så husk at holde øje med nødderne. Alternativt kan nødderne ristes på en pande. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.


Tilbered karamelcremen ca. 30 minutter før kagen skal serveres. Kom piskefløde, creme fraiche, flormelis og Naturlig Karamelekstrakt i en skål og pisk med en håndmixer på medium hastighed til den er tyk og cremet. 


Brug en vinkelpalet til at sprede cremen ud over toppen og siderne af kagen i et jævnt lag. Pynt med Toffee Dessertsauce på toppen af kagen og lad lidt løbe ned langs siderne. Fordel de ristede hasselnødder på toppen af kagen.

Tip

Det er vigtigt at bruge en creme fraiche på 38 %, ellers vil cremen ikke kunne piskes tyk.

Næringsindhold til opskriften Karamelkage med hasselnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2252 kJ
538 kcal
1428 kJ
341 kcal
Fedt 30.11 g 19.06 g
Kulhydrat 53.40 g 33.80 g
Protein 8.22 g 5.20 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: