Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Kiksekage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker sprød kiksekage med intens smag af chokolade og et hint af frisk appelsin.

12 - 14 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kiksekage

Redskaber:

sandkageform

Kiksekage:

250 g mørk chokolade (60-80 % kakao)
150 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer str. M/L
70 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
saft af 1 appelsin
1 dl piskefløde
1 pakke firkantede vaniljekiks (ca. 170 g)

Pynt:

½ pose Dr. Oetker Mandelflager
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksekage

Hak chokoladen i små stykker. 


Smelt smørret ved lav varme. Tag smørret af varmen og tilsæt chokoladen og rør til det er smeltet. Rør derefter æggeblommer i lidt ad gangen. Sigt flormelis, kakao, vaniljesukker og salt i lidt ad gangen og rør grundigt for at undgå klumper. Tilsæt appelsinsaft og rør igen til massen er ensartet. Massen kan skille en smule, men det gør ikke noget.


Varm fløden op til den er fingervarm. Rør chokolademassen i lidt ad gangen. Herved vil massen samle sig og blive cremet og blank.

Beklæd en sandkageform med bagepapir eller plastfilm, lad det gerne hænge lidt ud over kanten. 


Smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden af formen. Læg et lag kiks ovenpå. Dæk kiksene med chokoladecreme og fortsæt fremgangsmåden til alt creme og alle kiks er brugt, slut af med et lag chokoladecreme øverst.

2

Pynt

Drys med mandelflager og fint revet appelsinskal og sæt kiksekagen i køleskabet i mindst 3 timer, eller indtil den har sat sig helt.


Løft forsigtigt kiksekagen ud af formen og fjern plastfilmen.

Tip

Kiksekagen kan med fordel laves dagen før servering.

Næringsindhold til opskriften Kiksekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1390 kJ
332 kcal
1763 kJ
421 kcal
Fedt 23.25 g 29.42 g
Kulhydrat 26.49 g 33.53 g
Protein 4.41 g 5.58 g