Flag

Kirsebærsnitter

10 stk.
Middelsvær
105 minutter
Vild med hindbærsnitter? Prøv juleudgaven! Her er hindbærmarmeladen erstattet med en marmelade lavet af kirsebærsovs.
Prøv en anderledes julekage med kirsebærmarmelade lavet af den klassiske kirsebærsauce som du kender fra risalamande.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender
kagerulle

Ingredienser

Kirsebærmarmelade
2 spsk.sukker
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade med mindre sukker
500 gkirsebærsauce
Mandel mørdej
300 ghvedemel
200 gkoldt smør
75 gflormelis
1 spsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsk.fint salt
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1æg str. M/L
Glasur og pynt
100 gflormelis
1 - 2 spsk.lunkent vand
Dr. Oetker Silver
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Silver
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Om opskriften

I disse julesnitter er hindbærmarmeladen erstattet med kirsebærmarmelade lavet af kirsebærsauce og så er der kommet hakket mandler i mørdejen. Det giver et skønt sprødt bid og gør hvis muligt kagerne endnu mere julet.

1

Kirsebærmarmelade

2 spsk.sukker
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade med mindre sukker
500 gkirsebærsauce

Bland sukker og geleringspulver.

Kom 500 g kirsebærsauce i en gryde og blend med en stavblender til saucen er ensartet. Bring kirsebærsaucen i kog, tag den af varmen drys geleringssukkeret i under omrøring.

Kog derefter kirsebærmarmeladen op under omrøring i ca 1. min., og hæld den på rengjorte glas. Lad marmeladen køle helt ned inden den benyttes.

2

Mandel mørdej

300 ghvedemel
200 gkoldt smør
75 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsk.fint salt
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1æg str. M/L

Kom alle ingredienser på nær æg i en stor skål og smuldr dem sammen. Tilsæt æg og ælt kort dejen sammen. Kom dejen i en frysepose, tryk den let flad og kom den på køl i 30 min.
 
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
 
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til dejen når ud til kanterne af bagepapiret. Træk det øverste bagepapir af dejen og skær kanterne lige med en skarp kniv så dejen måler 35x25 cm.

Skær dejen i 7 lige brede strimler på den lange led, som hver er 5 cm brede. Skær derefter 3 lige lange strimler på den korte led, som hver er ca. 8,5 cm brede. Så der i alt bliver 21 lige store bunde på ca. 5 x 8,5 cm.


Ryk bagepapiret med mørdej over på en bageplade og bag i midten af ovnen i ca. 20 minutter til kagerne er gylden. Lad dem køle helt af.

Bagetid: about 20 Minutes

3

Samling og pynt

Picture - Kirsebærsnitter_hånd
100 gflormelis
1 - 2 spsk.lunkent vand
Dr. Oetker Silver
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Knæk forsigtigt bundene fra hinanden i de stykker de blev skåret forud for bagningen.

Rør vand og flormelis sammen til en glasur, fordel den jævnt på halvdelen af mørdejsbundene og pynt med Silver krymmel eller Glamour Mix eller brug en blanding af de to.

Fordel et godt lag kirsebærmarmelade på den anden halvdel af bundene og top hvert stykke med en af de pyntede mørdejsbunde. 


Tip

Der vil være marmelade tilovers, server det evt. til æbleskiver.


Denne fine opskrift er udviklet af Stine, hvis du vil se mere af hvad hun laver af lækkerier kan du tage et kig på hendes Instagramprofil @Danish_Deliciousness.