Æbleskiver

(0)
4 24 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvad passer bedre til julens dejlige hyggestunder end nybagte æbleskiver? Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk.

ca. 25 stk.

nem 90 Minutter

Disse æbleskiver er lavet med kærnemælk, der giver æbleskiverne en dejlig smag og en saftig konsistens. Æbleskiverne er krydret med kardemomme, citron og vanilje, men du kan jo tilpasse opskriften så den falder lige i din families smag. Se fremgangsmåden i opskriften og lær hvordan du får helt runde æbleskiver!

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æbleskiver

Redskaber:

æbleskivepande
sprøjtepose

Æbleskiver:

300 g hvedemel
fintrevet skal af ½-1 ubehandlet citron
1 ½ spsk. sukker
1 knsp. fint salt
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 æg str. M/L
4 ½ dl kærnemælk
60 g smeltet smør , let afkølet
smør til stegning

Tilberedning

Tilberedning

1

Æbleskiver

Bland hvedemel, fintrevet citronskal, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker, natron og bagepulver sammen. Pisk med et piskeris for at fjerne eventuelle klumper i melet.

Del æg i hvider og blommer. Kom æggeblommer og kærnemælk i melblandingen og pisk dejen sammen til der ikke er flere klumper. Pisk smeltet smør i.
 
Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, pas på ikke at slå for meget luft ud. Kom dejen i en sprøjtepose.
 
Bag æbleskiverne i en forvarmet æbleskivepande. Kom lidt smør i hvert hul, fyld dej i hullerne. Når dejen har sat sig i kanten, så vend æbleskiverne ca. 90 grader, så de står skævt op i panden, sprøjt lidt mere dej i og vend æbleskiverne resten af vejen rundt. På denne måde bliver æbleskiverne mere runde. Bag æbleskiverne til de er gyldne.

Tips

Kom æbleskiverne i et fad dækket med sølvpapir og lad dem holde sig varme i en ovn ved ca. 100 ºC imens resten bages færdig.

Server gerne de lune æbleskiver med flormelis og syltetøj. Prøv vores opskrift på Cremet julemarmelade, den passer perfekt til æbleskiver eller find flere opskrifter og tips til syltning på vores temaside

Næringsindhold til opskriften Æbleskiver

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 343 kJ
82 kcal
821 kJ
196 kcal
Fedt 2.87 g 6.83 g
Kulhydrat 9.00 g 21.42 g
Protein 2.81 g 6.70 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: