Klassisk julekage

(0)
3 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kom i julestemning med denne klassiske juleopskrift. Den er fyldt med dejlige julesmage og en cremet remonce med marcipan.

18 - 20 portioner

for let øvede 60 Minutter

En julekage er en overset tradition til december måned, der ellers er fyldt med småkager og konfekt. Denne skønne julekage bringer minder om jul i gamle dage, med dens klassiske julekrydderier, og den saftige krumme kommer fra marcipan og cremet remonce.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk julekage

Redskaber:

kagerulle

Wienderdej:

20 g gær
1 ½ dl mælk
1 dl vand
1 æg str. M/L
5 spsk. sukker
½ tsk. fint salt
1 tsk. stødt kardemomme
550 g hvedemel
250 g koldt smør

Fyld:

1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
50 g sukker
10 g blødt smør
75 g marcipan
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
2 poser Dr. Oetker Korender (150 g)

Pensling og pynt:

1 æg str. M/L
2 spsk. vand
6 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Wienerdej

Rør gæren ud i mælk og vand. Pisk et æg kort sammen og tilsæt det sammen med sukker, salt og kardemomme og rør til blandingen er jævn. Sigt hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde på køkkenbordet i 1 time.

Rul dejen ud til en firkant (50 x 30 cm). Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på to tredjedele af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel ind over, så dejen ligge i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud når dejen rulles ud.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde igen. Gentag processen en gang til. 


Del dejen i to og rul hver del ud til et kvadrat med en tykkelse på 1 cm.

2

Fyld

Rør mandelmel, sukker, smør og marcipan sammen. Fordel fyldet på de to kvadratiske dejstykker. Smør fyldet lidt ud, men lad det blive i midten af firkanten. Drys med sukat, appelsinskal og korender.

Fold hjørnerne ind over fyldet, og lad dem mødes på midten. Klem hjørnerne let sammen. Træk i hjørnerne og tryk dem ind mod midten, så formen bliver mere rund. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir , drys dem med et tyndt lag mel og dæk dem til med plastfilm. Lad kagerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Pensling og pynt

Pisk æg og vand let sammen. Pensl kagerne med blandingen og drys med sukker. Bag kagerne nederst i en forvarmet ovn i 35-40 minutter, eller til de er gyldenbrune og sprøde i overfladen.

Tip

Hvis I ikke kan spise begge julekager, så frys den ene ned. Tø den op og lun den i ovnen og så er den næsten som nybagt.

Næringsindhold til opskriften Klassisk julekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495 kJ
357 kcal
1465 kJ
350 kcal
Fedt 13.99 g 13.72 g
Kulhydrat 45.51 g 44.61 g
Protein 5.59 g 5.48 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: