Flag

Klassisk julekage

18 - 20 portioner
Middelsvær
220 minutter
Kom i julestemning med denne klassiske juleopskrift. Den er fyldt med dejlige julesmage og en cremet remonce med marcipan.
En julekage er en overset tradition til december måned, der ellers er fyldt med småkager og konfekt. Denne skønne julekage bringer minder om jul i gamle dage, med dens klassiske julekrydderier, og den saftige krumme kommer fra marcipan og cremet remonce.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle

Ingredienser

Wienderdej
20 ggær
1 ½ dlmælk
1 dlvand
1æg str. M/L
5 spsk.sukker
½ tsk.fint salt
1 tsk.stødt kardemomme
550 ghvedemel
250 gkoldt smør
Fyld
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
50 gsukker
10 gblødt smør
75 gmarcipan
1 bægerDr. Oetker Sukat (100 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
2 poserDr. Oetker Korender (150 g)
Pensling og pynt
1æg str. M/L
2 spsk.vand
6 spsk.sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Sukat (100 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Korender (150 g)
1

Wienerdej

20 ggær
1 ½ dlmælk
1 dlvand
1æg str. M/L
5 spsk.sukker
½ tsk.fint salt
1 tsk.stødt kardemomme
550 ghvedemel
250 gkoldt smør

Rør gæren ud i mælk og vand. Pisk et æg kort sammen og tilsæt det sammen med sukker, salt og kardemomme og rør til blandingen er jævn. Sigt hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde på køkkenbordet i 1 time.

Rul dejen ud til en firkant (50 x 30 cm). Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på to tredjedele af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel ind over, så dejen ligge i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud når dejen rulles ud.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde igen. Gentag processen en gang til. 


Del dejen i to og rul hver del ud til et kvadrat med en tykkelse på 1 cm.

2

Fyld

1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
50 gsukker
10 gblødt smør
75 gmarcipan
1 bægerDr. Oetker Sukat
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal
2 poserDr. Oetker Korender

Rør mandelmel, sukker, smør og marcipan sammen. Fordel fyldet på de to kvadratiske dejstykker. Smør fyldet lidt ud, men lad det blive i midten af firkanten. Drys med sukat, appelsinskal og korender.

Fold hjørnerne ind over fyldet, og lad dem mødes på midten. Klem hjørnerne let sammen. Træk i hjørnerne og tryk dem ind mod midten, så formen bliver mere rund. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir , drys dem med et tyndt lag mel og dæk dem til med plastfilm. Lad kagerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.


Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Pensling og pynt

1æg str. M/L
2 spsk.vand
6 spsk.sukker

Pisk æg og vand let sammen. Pensl kagerne med blandingen og drys med sukker. Bag kagerne nederst i en forvarmet ovn i 35-40 minutter, eller til de er gyldenbrune og sprøde i overfladen.

Placering i ovnen: nederst i ovnen

Bagetid: 35 - 40 Minutes


Tip

Hvis I ikke kan spise begge julekager, så frys den ene ned. Tø den op og lun den i ovnen og så er den næsten som nybagt.