Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassisk julekage

Kom i julestemning med denne klassiske juleopskrift. Den er perfekt til den søde juletid - fyldt med dejlige krydderier og en cremet remonce.

18 - 20 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk julekage

Dejen:

20 g gær
1,5 dl mælk
1 dl vand
1 sammenpisket æg str. M/L
5 spsk. sukker
0,5 tsk. salt (fint)
1 tsk. stødt kardemomme
550 g hvedemel
250 g koldt smør

Fyld:

50 g mandelmel
50 g sukker
10 g blødt smør
75 g marcipan
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
2 poser Dr. Oetker Korender (150 g)

Pensling og pynt:

1 æg str. M/L
2 spsk. vand
6 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Rør gæren ud i mælk og vand. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør til blandingen er jævn. Tilsæt sigtet hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat og elastisk. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 1 time.

Rul dejen ud til en firkant (50 x 30 cm). Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på to tredjedele af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel ind over, så dejen ligge i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud når dejen rulles ud.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde igen. Gentag processen en gang til. Del dejen i to og rul hver del ud til et kvadrat på 1 cm tykkelse.

2

Fyld

Rør mandelmel, sukker, smør og marcipan sammen. Fordel blandingen på begge dejstykker og drys med sukat, appelsinskal og korender.

Fold hjørnerne ind over fyldet, og lad dem mødes på midten. Klem snipperne let sammen. Træk i hjørnerne og tryk dem ind mod midten, så formen bliver mere rund. Drys kagerne med et tyndt lag mel og dæk dem til med plastfilm. Sæt kagerne lunt på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 1 time.

3

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

4

Pensling og pynt

Pensl kagerne med en blanding af æg og vand. Drys med sukker. Bag kagerne nederst i en forvarmet ovn i 35-40 min. til de er gyldenbrune og sprøde i overfladen.

Tip

Julekagen kan fryses både før og efter bagning.

Næringsindhold til opskriften Klassisk julekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1465kJ
350kcal
1545kJ
369kcal
Fedt 14.47g 15.23g
Kulhydrat 48.80g 51.36g
Protein 5.14g 5.41g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.