Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassisk sandkage med vanilje og citronskal

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En enkel og lækker kage - smørrig, sødmefuld og saftig. Perfekt til diverse dekorationsmuligheder.

14 - 16 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk sandkage med vanilje og citronskal

Redskaber:

håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Sandkagedej:

300 g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
300 g sukker
250 g blødt smør
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
5 æg str. M/L , stuetempereret
2 æggeblommer
revet skal fra 1 ubehandlet citron

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.

1

Sandkagedej

Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en skål og sæt den til side. 


Pisk smør, sukker og Vanilla Paste  sammen med en håndmixer i ca. 5 minutter til blandingen er hvid og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Pisk æggeblommerne i. Tilsæt melblandingen og citronskal. Pisk ved lav hastighed til dejen akkurat er samlet. Hæld dejen i en sandkageform (10 x 28 cm), der er smurt med smør og drysset med mel.



Bag sandkagen midt i ovnen i 55-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl sandkagen i formen, så siderne forbliver bløde.

Tip

Tilsæt 100 g grofthakket chokolade og 1 pose hasselnødderflager, ristet gyldne på en pande, sammen med melet, så får du den skønneste nødde-chokoladekage.


Prøv også at servere sandkagen med friske jordbær og lidt creme fraiche rørt med Vanilla Paste, en dejlig og let sommer dessert.

Næringsindhold til opskriften Klassisk sandkage med vanilje og citronskal

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319 kJ
315 kcal
1608 kJ
384 kcal
Fedt 17.06 g 20.81 g
Kulhydrat 35.08 g 42.78 g
Protein 5.21 g 6.36 g