Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Krydderkage med karamelglasur

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydderkage med karamelglasur

Sandkageform; 14 x 25 cm:

Kagedejen:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
250 g hvedemel
150 g mørk muscovadosukker
3 tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
0,25 tsk. salt
150 g smeltet smør
1,5 dl kærnemælk
2 æg str. M/L

Glasur:

125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
0,5 tsk. stødt ingefær
about 1,5 spsk. kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

2

Kagedejen

Bland hasselnøddeflager, hvedemel, muscovadosukker, brunt bagepulver og salt i en skål for sig.

Bland smør, kærnemælk og æggene og pisk til blandingen er ensartet. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt væden. Rør et øjeblik til dejen akkurat er blandet. Rører du for meget bliver kagen for kompakt.

3

Hæld dejen i en smurt sandkageform og bag kagen i 40-45 minutter. Kagen skal være hævet, gylden og gennembagt. Stik i kagen med en kødnål eller strikkepind for at tjekke, om kagen er gennembagt. Hvis der ikke kommer kagedej på kødnålen er kagen gennembagt.

4

Glasur

Rør glasuren sammen og hæld den over den afkølede kage.

Næringsindhold til opskriften Krydderkage med karamelglasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1382kJ
330kcal
1666kJ
398kcal
Fedt 15.53g 18.71g
Kulhydrat 42.54g 51.25g
Protein 4.71g 5.68g