Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med jordbær-rabarbergrød

En ægte smag af sommer! Lagkagen er fyldt med en lækker grød af jordbær og rabarber samt en blød kagecreme. Du kan altid erstatte med dine egne ynglingsbær

6 - 8 portioner

nem 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbær-rabarbergrød

Redskaber:

4 Springforme: Ø 18, 19 eller 20 cm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Jordbær-rabarbergrød:

125 g rabarber (friske eller frosne)
125 g jordbær (friske eller frosne)
75 - 100 g sukker alt efter smag
2 dl vand
15 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Lagkagefyld:

2,5 dl fløde
1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk

Pynt:

friske bær , fx jordbær, hindbær, blåbær
mynteblade
2 dl vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Fordel dejen ligeligt i fire springforme med samme diameter (har du kun én springform, kan du veje dejen af og divider tallet med fire. Bag således bundene en ad gangen). Bag bundene i 7-10 min. Lad dem køle helt af i springformen.

2

Jordbær-rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Hæld dem op i en passende størrelse gryde sammen med sukker og 1,5 dl. vand. Kog op og lad koge i ca. 5 min. til rabarber og jordbær er møre. Opløs jævningspulveret i 0,5 dl. vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Den begynder med det samme at tykne og få en flot appetitlig farve. Stil grøden i køleskabet til den er kold.

3

Lagkagefyld

Pisk fløden til en lind flødeskum i en skål. Bland Kagecreme med Vaniljesmag med mælk i en anden skål. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil kagecremen i køleskabet i 20 minutter.

Så snart kagecremen er fast vendes den letpiskede flødeskum i kagecremen. Vend herefter 3/4 af massen i den kolde jordbær-rabarbergrød. Den sidste 1/4 skal pynte på toppen af kagen.

4

Samling af kagen og pynt

Start med at lægge den første bund oven på et stykke bagepapir drysset med sukker. Placer herefter bunden på lagkagefadet med sukkersiden nedad. Dette sikrer, at den nederste bund ikke klistrer fast til lagkagefadet. Fordel ca. 1/3 af jordbær- & rabarbercremen på bunden. Læg den næste bund oven på cremen og gentage samme proces på med denne bund og tredje bund.

Oven på den fjerde og øverste bund fordeles det sidste kagecreme uden jordbær og rabarber. Pynt lagkagen med friske bær og mynteblade.

Tips og tricks

Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden en smule. Du kan også udskift grøden med en hvilken som helst anden grød, fx stikkelsbærgrød.

Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.