Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Lagkage med jordbær-rabarbergrød

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En ægte smag af sommer! Lagkagen er fyldt med en lækker grød af jordbær og rabarber samt en blød kagecreme. Du kan altid erstatte med dine egne ynglingsbær

6 - 8 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbær-rabarbergrød

Redskaber:

håndmixer
springforme; ø 18, 19 eller 20 cm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Jordbær-rabarbergrød:

125 g rabarber (friske eller frosne)
125 g jordbær (friske eller frosne)
75 - 100 g sukker alt efter smag
2 dl vand
15 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Lagkagefyld:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
2 ½ dl fløde

Pynt:

friske bær , fx jordbær, hindbær, blåbær
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend dejen sammen. 


Fordel dejen ligeligt i fire springforme med samme diameter (har du kun én springform, kan du veje dejen af og divider tallet med fire. Bag derefter bundene en ad gangen i formen). Bag bundene i 7-10 minutter. Lad dem køle helt af.

2

Jordbær-rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Kom dem i en gryde med sukker og 1½dl. vand. Kog op og lad koge i ca. 5 minutter til rabarber og jordbær er møre. 


Opløs jævningspulveret i ½ dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Den begynder med det samme at tykne. Stil grøden i køleskabet til den er kold.

3

Lagkagefyld

Kom indholdet af et brev Kagecreme med Vaniljesmag i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut, stil derefter kagecremen i køleskabet i 20 minutter.

Pisk fløden til en lind flødeskum i en skål. Så snart kagecremen er fast vendes den letpiskede flødeskum i kagecremen. 


Tag 1/4 af cremen fra, den skal bruges til toppen af lagkagen.


Vend den resterende creme med den kolde jordbær-rabarbergrød.

4

Samling af kagen og pynt

Drys en af bundene med sukker. Placer herefter bunden på lagkagefadet med sukkersiden nedad. Dette sikrer, at den nederste bund ikke klistrer fast til lagkagefadet. 


Fordel 1/3 af jordbær-rabarbercremen på bunden. Læg den næste bund oven på og gentage med de næste bunde og det resterende fyld, slut af med en bund.

Kom kagecremen uden frugtgrød over toppen af kagen. Pynt med friske bær og mynteblade.

Tips

Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden en smule. Du kan også udskift grøden med en hvilken som helst anden grød, fx stikkelsbærgrød.


Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse. Hvis du laver en grød uden rabarber er non-oxal ikke nødvendigt, prøv derfor istedet at bruge Jævningspulver til Frugtgrød.


Find mere inspiration til og flere opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med jordbær-rabarbergrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1943 kJ
464 kcal
892 kJ
213 kcal
Fedt 18.32 g 8.41 g
Kulhydrat 65.82 g 30.19 g
Protein 8.36 g 3.84 g