Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkagebunde

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Det er slet ikke så svært selv at lave lagkagebunde og hjemmelavet smager bare lige lidt bedre.

3 bunde

nem 15 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkagebunde

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa (hvis kakaolagkagebunde ønskes)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Lagkagbunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt (og evt. kakaopulver) i æggemassen og vend det sammen. 


Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 20-22 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

Tips

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at komme på kort inden servering.

Tilsæt 2 spsk. kakao til dejen sammen med melet for at få lækre kakaobunde.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Lagkagebunde

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2299kJ
549kcal
1118kJ
267kcal
Fedt 11.99g 5.82g
Kulhydrat 89.84g 43.61g
Protein 17.70g 8.59g