Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Luciabrød

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

De sødlige boller med safran kaldes også Luciaboller, Lussekatter eller Lussebullar og serveres traditionen tro på Luciadag den 13. december.

30 - 40 stk.

for let øvede 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luciabrød

Gærdej:

100 g smør
5 dl mælk
1 - 2 tsk. safrantråde
50 g gær
1 æg str. M/L
250 g kvark
200 g sukker
1 - 2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
850 - 950 g hvedemel

Pynt:

Dr. Oetker Korender (eller rosiner)
æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Smelt smørret, og tilsæt mælk og safran, blandingen skal være fingervarm. 


Smuldr gæren i en skål og hæld den lune væske over. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, sukker, kardemomme, salt og mel, hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem indtil den er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.

Læg rosiner eller korender i blød i lidt vand, så lussekattene bliver saftigere.

2

Formning og bagning af luciaboller

Ælt dejen kort igennem. Del dejen i to, som derefter deles op i 15-20 lige store stykker. Tril hvert stykke til en tynd pølse form dem som et "S". Læg luciabollerne på en bageplade med bagepapir og tryk rosiner eller korender dybt ned i dejen. 


Lad luciabollerne hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.


Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.



Pensl luciabollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i 7-10 minutter, til de er gyldenbrune og gennembagte. Lad luciabollerne køle af under et viskestykke.

Næringsindhold til opskriften Luciabrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 595 kJ
142 kcal
1294 kJ
309 kcal
Fedt 2.83 g 6.16 g
Kulhydrat 24.70 g 53.69 g
Protein 4.17 g 9.07 g