Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Luciabrød

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

De sødlige boller med safran kaldes også Luciaboller, Lussekatter eller Lussebullar og serveres traditionen tro på Luciadag den 13. december.

30 - 40 stk.

for let øvede 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luciabrød

Gærdej:

100 g smør
5 dl mælk
1 - 2 tsk. safrantråde
50 g gær
1 æg str. M/L
250 g kvark
200 g sukker
1 - 2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
850 - 950 g hvedemel

Pynt:

Dr. Oetker Korender (eller rosiner)
æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Smelt smørret, og tilsæt mælk og safran, blandingen skal være fingervarm. 


Smuldr gæren i en skål og hæld den lune væske over. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, sukker, kardemomme, salt og mel, hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem indtil den er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.

Læg rosiner eller korender i blød i lidt vand, så lussekattene bliver saftigere.

2

Formning og bagning af luciaboller

Ælt dejen kort igennem. Del dejen i to, som derefter deles op i 15-20 lige store stykker. Tril hvert stykke til en tynd pølse form dem som et "S". Læg luciabollerne på en bageplade med bagepapir og tryk rosiner eller korender dybt ned i dejen. 


Lad luciabollerne hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.


Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.



Pensl luciabollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i 7-10 minutter, til de er gyldenbrune og gennembagte. Lad luciabollerne køle af under et viskestykke.

Næringsindhold til opskriften Luciabrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 599kJ
143kcal
1298kJ
310kcal
Fedt 2.83g 6.16g
Kulhydrat 24.69g 53.68g
Protein 4.17g 9.07g