Flag

Marengsreder på to måder

4 portioner
Nem
175 minutter
Prøv en klassisk marengsrede eller en variation af 'pavlova' fyldt med chokolademousse. Marengsbunde er perfekte toppet med is, creme eller friske bær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Klassiske marengsreder "fuglereder"
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75 dl)
Marengsreder med chokolade
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75 dl)
Dr. Oetker Choco Sauce
Fyld til marengsreder: chokolademousse
1 brevDr. Oetker Chokolademousse
2 ½ dlletmælk
Pynt
Dr. Oetker Mandelsplitter
friske bær
marengskys
mynteblade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Choco Sauce
Picture - Dr. Oetker Chokolademousse
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter

Tænd ovnen på 100 °C varmluft

Det er vigtigt at alle redkaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

1

1.Klassiske marengsreder "fuglereder"

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75 dl)

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort tid på laveste hastighed og derefter på høj hastighed i 3 min.
Tip: brug meget gerne et minutur til at måle tiden for at sikre, at der piskes længe nok. Marengsen er klar til brug, når den er luftig og stiv. 

Kom marengsmassen over i en sprøjtepose med stjernetyl. 

Beklæd en bageplade med bagepapir. For at alle bundene opnår samme størrelse, kan der med fordel tegnes lige store cirkler bag på bagepapiret, ca. ø 8 cm. 

Sprøjt først nederste lag af marengsmassen ud på bagepapiret. På hver bund sprøjtes marengsmassen ude ved kanten i to cirkler oven på hinanden. Bag marengsbundene 75-90 min. i ovnen.

Bagetid: 75 - 90 Minutes

2

2. Marengsreder med chokolade

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75 dl)
Dr. Oetker Choco Sauce

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort tid på laveste hastighed og derefter på høj hastighed i 3 min.

Tip: brug meget gerne et minutur til at måle tiden for at sikre, at der piskes længe nok. Marengsen er klar til brug, når den er luftig og stiv. 

Kom ca. 2 spsk Choco dessertsauce i marengsmassen og vend det forsigtigt i til massen er marmoreret.

Beklæd en bageplade med bagepapir. For at alle bundene opnår samme størrelse, kan der med fordel tegnes lige store cirkler bag på bagepapiret. Sæt marengsmassen i fire lige store portioner på bagepladen. Lav en fordybning i hver marengsrede med bagsiden af en ske. Se denne video for at få en idé om, hvordan marengsrederne formes. 

Bag marengsbundene 75-90 min. i ovnen.

Bagetid: 75 - 90 Minutes

3

Fyld til marengsreder: chokolademousse

1 brevDr. Oetker Chokolademousse
2 ½ dlletmælk

Pisk posens indhold sammen med mælk med en håndmixer på højeste hastighed i 3 min. Hæld chokolademoussen i en skål. Sæt den i køleskabet i mindst 1 time inden brug.

4

Pynt

Dr. Oetker Mandelsplitter
friske bær
marengskys
mynteblade

Rist mandelsplitterne gyldne på en pande.

Tilføj ca. to skefulde chokolademousse til hver marengsrede. Pynt med friske bær efter eget valg samt marengskys. Drys med de ristede mandelsplitter og tilføj eventuelt nogle mynteblade hvis ønsket.


Tips & Tricks

Marengsbunde kan med fordel laves dagen inden, at de skal serveres. Opbevar dem da i en luftæt beholder.

Lav dine egne marengskys til at pynte med ud af eventuelle marengsrester.