Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Medaljer

Super lækre kager, som kan varieres i en uendelighed.

8 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Medaljer

Mørdej:

50 g mandelmel
150 g flormelis
400 g hvedemel
300 g koldt smør i tern
4 æggeblommer str. M/L

Fyld:

6 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme

Pynt:

200 g flormelis
2 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve (evt.)
8 friske bær
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemel sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

2

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik et lige antal bunde (ø 8 cm), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bundene i midten af ovnen i 10-12 min. til de er gyldenbrune i kanten og ovenpå. Afkøl bundene helt på en bagerist.

3

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. og stil den i køleskabet i 20 min. Kom herefter kagecremen i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt creme på halvdelen af de afkølede bunde.

4

Pynt

Lav en glasur af flormelis, vand og evt. konditorfarve og fordel den på de resterende mørdejsbunde. Pynt med krymmel inden glasuren størkner. Læg de pyntede bunde oven på cremetoppene. Brug den overskydende kagecreme til at lave en lille roset oven på glasuren og pynt med et friskt bær.

Opbevares i køleskabet inden servering.

Næringsindhold til opskriften Medaljer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3098kJ
740kcal
1800kJ
430kcal
Fedt 37.65g 21.89g
Kulhydrat 91.15g 52.99g
Protein 8.70g 5.06g