Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mojito cheesecake i tre lag

(0)
3 26 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvis du er vild med drinken mojito, vil du elske denne mojito cheesecake, som er med en frisk mojitocreme med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.

8 - 10 portioner

avanceret 135 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Kiksebund:

100 g smeltet smør , saltet
150 g digestive kiks
80 g rørsukker

Mojitocreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
100 g rørsukker
200 g flødeost , neutral
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
2 spsk. finthakkede, friske mynteblade
2 dl piskefløde

Limegelé med romsmag:

6 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl limesaft (af 6 friske limefrugter)
2 dl vand
200 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Pynt:

1 limesaft
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
½ dl piskefløde
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør, kiksekrummer og rørsukker sammen.


Beklæd bunden af en springform (ø 18 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres den godt sammen. Stil bunden i fryseren imens mojitocremen forberedes.

2

Mojitocreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Varm limesaft op i mikroovn eller i en kasserolle, klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme saft. Stil det til afkøling.


Pisk flødeost, rørsukker og Romaroma sammen i en skål. Pisk fløde til en blød skum i en anden skål. 


Rør den let afkølede limesaft i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskum og hakket mynte i ostemassen med en dejskraber. Fordel cremen ligeligt i tre frostposer. Klip spidsen af den første frostpose og fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren i 10-15 minutter imens geléen forberedes.

3

Limegelé med romsmag

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Si limesaften og hæld den i en kasserolle med rørsukker og vand, kog det kort op til sukkeret er opløst. Tilsæt Grøn Konditorfarve og Romaroma og fordel saften ligeligt i tre kopper. 


Klem vandet fra to blade husblas og opløs den i det første glas med saft. Lad geléen falde i temperatur til den er lillefingervarm.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé fra den første kop over kagen, ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over kagen, ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. Sæt kagen tilbage i fryseren i 10-15 minutter.

Gentag processen med at komme skiftevis creme og gelé på kagen, og sæt den til afkøling imellem hvert lag så husblassen kan nå at stivne inden det næste lag kommes på. Inden hver omgang gelé kommes på skal koppen med saft varmes kort i mikroovn, så den er varm nok til at smelte to blade husblas i den. Sørg for at geléens temperatur er lillefingervarm inden den hældes over laget med mojitocreme.

4

Pynt af tørrede limes

Tænd ovnen på 90 ºC varmluft.

Skær limefrugten i tynde skiver, vend skiverne i lidt grøn konditorfarve. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-2 timer. 

Pisk fløden til skum og kom det i en sprøjtepose med en rund tyl, sprøjt små toppe af flødeskum på kagen. Pynt med de tørrede limeskiver og frisk mynteblade.

Næringsindhold til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2173 kJ
519 kcal
1260 kJ
301 kcal
Fedt 30.15 g 17.53 g
Kulhydrat 57.58 g 33.47 g
Protein 5.60 g 3.26 g