Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mojito cheesecake i tre lag

Hvis du er vild med drinken mojito, vil du elske denne mojito cheesecake, som er med en frisk mojitocreme med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.

8 - 10 portioner

for let øvede 180 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kageplast
springform; ø 18 cm

Cheesecake-bund:

100 g smeltet smør , saltet
150 g digestive kiks
80 g rørsukker

Mojito-creme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
100 g rørsukker
200 g flødeost , neutral
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
2 spsk. finthakkede, friske mynteblade
2 dl piskefløde

Grøn Mojitogelé:

6 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl limesaft (af 6 friske limefrugter)
2 dl vand
200 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Pynt:

1 lime , i tynde skiver
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
flødeskum
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecake-bund

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør og kikseblanding sammen med rørsukker.

Foer din springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens du forbereder ostecremen.

2

Mojito-creme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Varm limesaft op i microovn eller en kasserolle, klem vandet af husblassen og smelt den i den varme saft og stil til afkøling.

Pisk flødeost, rørsukker og Romaroma sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. Rør den let afkølede limesaft i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen og hakket mynte i ostemassen med en dejskraber. Fordel cremen ligeligt i 3 mindre frostposer. Klip spidsen af den første frostpose og smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren ca. 10-15 min imens du forbereder geléen.

3

Limegelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hæld (siet) limejuice, rørsukker og vand i en kasserolle og kog kort op til sukkeret er opløst. Tilsæt Grøn Konditorfarve og Romaroma og fordel saften i tre ens kopper. Klem vandet fra de første 2 blade husblas og opløs den i det første glas. Lad geléen falde i temperatur til den er ca. lillefingervarm.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé fra den første kop over kagen, ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren igen i ca. 10-15 min.

Gentag processen med at komme skiftevis creme og gelé på kagen, og sæt den til afkøling imellem hvert lag så husblassen stivner. Inden hver omgang gelé varmes koppen med saft i microovn kort, så den er varm nok til at smelte 2 blade husblas. Sørg for at geléens temperatur er ca. lillefingervarm inden den hældes over laget med mojitocreme.

4

Pynt

Skær tynde skiver af limefrugter og vend skiverne i lidt grøn konditorfarve. Langtidstør skiverne på bagepapir i ovnen ved 80-90 ºC varmluftsovn, i 1-2 timer. Dekorer toppen af kagen med skiver af lime, isat små toppe af flødeskum.

Næringsindhold til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2093kJ
500kcal
1260kJ
301kcal
Fedt 27.98g 16.86g
Kulhydrat 57.17g 34.44g
Protein 5.47g 3.30g