Mojito cheesecake i tre lag

(0)
3 36 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvis du er vild med drinken mojito, vil du elske denne mojito cheesecake, som er med en frisk mojitocreme med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.

8 - 10 portioner

avanceret 135 Minutter

Wow for en cheesecake! Denne kage er noget af en showstopper med sine smukke lag af flødeostecreme og grøn limegelé. Kagen er inspireret af drinken mojito, så flødeostefyldet er smagt til med mynte, lime og romaroma og den grønne gelé har en dejlig smag af lime og rom. En perfekt afslutning på en dejlig middag eller sommerfest.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Kiksebund:

100 g smeltet smør
150 g digestive kiks
80 g rørsukker

Mojitocreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
100 g rørsukker
200 g flødeost (neutral)
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
2 spsk. finthakkede, friske mynteblade
2 dl piskefløde

Limegelé med romsmag:

6 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl limesaft (af 6 friske limefrugter)
2 dl vand
200 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Pynt:

1 lime
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
½ dl piskefløde
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør, kiksekrummer og rørsukker sammen.


Beklæd bunden af en springform (ø 18 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres den godt sammen. Stil bunden i fryseren imens mojitocremen forberedes.

2

Mojitocreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Varm limesaft op i mikroovn eller i en kasserolle, klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme saft. Stil det til afkøling.


Pisk flødeost, rørsukker og Romaroma sammen i en skål. Pisk fløde til en blød skum i en anden skål. 


Rør den let afkølede limesaft i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskum og hakket mynte i ostemassen med en dejskraber. Fordel cremen ligeligt i tre frostposer. Klip spidsen af den første frostpose og fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren i 10-15 minutter imens geléen forberedes.

3

Limegelé med romsmag

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Si limesaften og hæld den i en kasserolle med rørsukker og vand, kog det kort op til sukkeret er opløst. Tilsæt Grøn Konditorfarve og Romaroma og fordel saften ligeligt i tre kopper. 


Klem vandet fra to blade husblas og opløs den i det første glas med saft. Lad geléen falde i temperatur til den er lillefingervarm.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé fra den første kop over kagen, ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over kagen, ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. Sæt kagen tilbage i fryseren i 10-15 minutter.

Gentag processen med at komme skiftevis creme og gelé på kagen, og sæt den til afkøling imellem hvert lag så husblassen kan nå at stivne inden det næste lag kommes på. Inden hver omgang gelé kommes på skal koppen med saft varmes kort i mikroovn, så den er varm nok til at smelte to blade husblas i den. Sørg for at geléens temperatur er lillefingervarm inden den hældes over laget med mojitocreme.

4

Pynt af tørrede limes

Tænd ovnen på 90 ºC varmluft.

Skær limefrugten i tynde skiver, vend skiverne i lidt grøn konditorfarve. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-2 timer. 

Pisk fløden til skum og kom det i en sprøjtepose med en rund tyl, sprøjt små toppe af flødeskum på kagen. Pynt med de tørrede limeskiver og frisk mynteblade.

Bagetid: 60 - 120 minutter

Næringsindhold til opskriften Mojito cheesecake i tre lag

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2177 kJ
520 kcal
1264 kJ
302 kcal
Fedt 29.00 g 16.86 g
Kulhydrat 57.07 g 33.18 g
Protein 5.56 g 3.23 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: