Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mokkalagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker lagkage for de voksne kaffeelskere. Lagkagen er med makronbund, kaffecreme med whisky og er pyntet med karameliserede mandler.

12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mokkalagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Makronbund:

50 g æggehvider
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 pose Dr. Oetker Mandelflager

Mokkacreme:

2 tsk. kaffe, instant
5 dl letmælk
¼ l piskefløde
2 spsk. whisky
1 pose Dr. Oetker Økologisk Kagecreme

Karameliseret mandelsplitter:

1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter
50 g sukker
½ dl vand

Glasur og pynt:

200 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. kaffe, instant - rørt op i 1 spsk. kogende vand
2 - 3 spsk. koldt vand
¼ l piskefløde
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden


Bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen. Mærk efter med et træspyd om bunden er færdig. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 2 bunde.

2

Makronbund

Tænd oven på 90 ºC varmluft.

Pisk æggehvide til en luftig masse. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til marengsen er let og luftig. Tilsæt mandelaroma og mandler, vend det forsigtigt i marengsen. Fordel massen på en bageplade med bagepapir, sørg for at diameteren på bunden er et par cm mindre end den formen brugt til lagkagebundene, da marengsen udvider sig under bagningen. 


Bag bunden i 1 time. Sluk efterfølgende ovnen og lad marengsbunden tørre inde i ovnen i yderligere 90 minutter.

3

Fyld og samling af kagen

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 2 tsk. instant kaffe og 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver, under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Stil cremen på køl 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før eller hældes i en frysepose som ligges fladt i køleskabet for hurtigere afkøling.


Pisk fløden til flødeskum. Pisk den kolde kagecreme godt igennem med en håndmixer, så alle klumper forsvinder. Vend flødeskummet i kagecremen.


Kagen kan med fordel samles i en springform beklædt med kageplast. Læg den øverste lagkagebund i som bund med skærefladen opad, stænk med 1 spsk. whisky. Kom halvdelen af mokkacremen på og top med makronbunden. Kom den resterende creme på. Stænk skærfladen af den sidste lagkagebund med 1 spsk. whisky, læg denne side nedad mod cremen. Lad kagen sætte sig i køleskabet et par timer eller natten over.

4

Karameliserede mandelsplitter

Varm en pande op på middel varme. Kom mandler, sukker og vand på. Rør hele tiden i massen, så den ikke brænder på. Når sukkeret er opløst, vil massen først krystalliserer og derefter smelte igen og danne overflade på mandlerne. Hæld de brændte mandler over på en bageplade med bagepapir på. Adskil mandlerne lidt med to gafler så de ikke klumper for meget sammen. Lad dem køle af.

5

Glasur og pynt

Rør en glasur af flormelis, instant kaffe opløst i kogende vand, kakao og koldt vand. Fordel det jævnt på toppen af kagen.


Pisk fløden til skum og kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt det på siden af kagen, i facon som omvendte "s'er".



Pynt kanten af kagen med de karameliserede mandelsplitter og Earthy Cocoa krymmel.

Tips

Hvis der er karameliseret mandelsplitter tilovers, kan de med fordel serveres til kagen for lidt ekstra knas, eller de kan spises som brændte mandler.


Find mere inspiration til og flere opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Mokkalagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2035 kJ
486 kcal
1323 kJ
316 kcal
Fedt 23.15 g 15.03 g
Kulhydrat 57.04 g 37.04 g
Protein 7.22 g 4.69 g