Økologisk citronfromage uden fløde

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Citronfromage er og bliver en elsket dessert blandt danskerne! Vi synes også den smager helt fantastisk. Denne opskrift er lavet med æg istedet for fløde.

6 - 8 portioner

for let øvede 35 Minutter

Økologisk citronfromage er en blød og lækker dessert, og en vaskeægte dessert klassiker i Danmark. Revet citronskal og friskpresset citronsaft fra økologiske citroner er hovedingredienserne i den skønne citronmousse.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Redskaber:

håndmixer

Økologisk citronfromage:

6 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
revet skal fra ½ økologisk citron
3 økologiske citroner , saften - ca. 1 dl
6 økologiske æggeblommer , evt. pasteuriseret
6 økologiske æggehvider , evt. pasteuriseret
150 g økologisk, lyst rørsukker

Pynt:

2 ½ dl økologisk piskefløde
Kandiserede violer
Økologisk mynteblad

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.

2

Økologisk citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.


Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så der bliver ca. 1 dl saft. 


Del æggene i hvider og blommer og læg dem i hver sin store skål. Tilsæt rørsukker  til æggeblommerne og pisk det til en tyk æggesnaps, ca. 10 minutter eller indtil sukkereret er opløst.


Rengør piskerisene med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.


Varm kort citronsaften op i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend derefter de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.

3

Anretning og pynt

Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anrettes i en stor serveringsskål skal der påregnes ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet. 


Hvis citronfromagen skal pyntes, så vent til lige inden servering. Pisk fløden til en blød skum og pynt fromagen med skefulde af flødeskum, klassiske kandiserede violer og mynteblade.

Tips

Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.

Rørsukker kan erstattes med almindelig sukker.

Citronfromage kan holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.

Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.

Næringsindhold til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1419 kJ
339 kcal
758 kJ
181 kcal
Fedt 19.61 g 10.43 g
Kulhydrat 29.87 g 15.89 g
Protein 7.68 g 4.08 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: