Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Økologisk citronfromage uden fløde

Citronfromage er og bliver en elsket dessert blandt danskerne! Og vi synes da også den smager helt fortrinligt. Prøv denne opskrift uden fløde.  

6 - 8 portioner

for let øvede 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Økologisk citronfromage:

6 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
revet skal fra ½ økologisk citron
saft fra 3 økologiske citroner - ca. 1.5 dl
6 økologiske æggeblommer
6 økologiske æggehvider
150 g økologisk, lyst rørsukker

Evt. pynt:

2,5 dl økologisk fløde
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration
Økologisk mynteblad

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.

2

Økologisk citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.

3

Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så du får ca. 1 dl væske. Del hviderne og blommer fra æggene, og læg dem i hver sin store skål. Pisk rørsukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps i ca. 10 min. eller indtil sukkereret er opløst.

Rengør elpisker med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive i ca. 10 min. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.

4

Varm kort citronsaften i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.

5

Anretning og evt. pynt

Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anretter du i en stor serveringsskål skal du påregne ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet. Før servering kan citronfromagen pyntes med lidt flødeskum, klassiske, kandiserede violer og mynteblade.

Tip

Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.

Citronfromage kan sagtens holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.

Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.

Næringsindhold til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319kJ
315kcal
1223kJ
292kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g