til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde
håndmixer |
6 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
revet skal fra ½ økologisk citron | |
3 | økologiske citroner , saften - ca. 1 dl |
6 | økologiske æggeblommer , evt. pasteuriseret |
6 | økologiske æggehvider , evt. pasteuriseret |
150 g | økologisk, lyst rørsukker |
2 ½ dl | økologisk piskefløde |
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration | |
Økologisk mynteblad |
Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.
Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.
Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så der bliver ca. 1 dl saft.
Del æggene i hvider og blommer og læg dem i hver sin store skål. Tilsæt rørsukker til æggeblommerne og pisk det til en tyk æggesnaps, ca. 10 minutter eller indtil sukkereret er opløst.
Rengør piskerisene med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.
Varm kort citronsaften op i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend derefter de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.
Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anrettes i en stor serveringsskål skal der påregnes ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet.
Hvis citronfromagen skal pyntes, så vent til lige inden servering. Pisk fløden til en blød skum og pynt fromagen med skefulde af flødeskum, klassiske kandiserede violer og mynteblade.
Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.
Rørsukker kan erstattes med almindelig sukker.
Citronfromage kan holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.
Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1507
kJ
360 kcal |
779
kJ
186 kcal |
Fedt | 19.58 g | 10.15 g |
Kulhydrat | 34.78 g | 18.02 g |
Protein | 7.90 g | 4.09 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: