Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Økologisk citronfromage uden fløde

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Citronfromage er og bliver en elsket dessert blandt danskerne! Vi synes også den smager helt fantastisk. Denne opskrift er lavet med æg istedet for fløde.

6 - 8 portioner

for let øvede 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Redskaber:

håndmixer

Økologisk citronfromage:

6 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
revet skal fra ½ økologisk citron
3 økologiske citroner , saften - ca. 1 dl
6 økologiske æggeblommer , evt. pasteuriseret
6 økologiske æggehvider , evt. pasteuriseret
150 g økologisk, lyst rørsukker

Pynt:

2 ½ dl økologisk piskefløde
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration
Økologisk mynteblad

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.

2

Økologisk citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.


Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så der bliver ca. 1 dl saft. 


Del æggene i hvider og blommer og læg dem i hver sin store skål. Tilsæt rørsukker  til æggeblommerne og pisk det til en tyk æggesnaps, ca. 10 minutter eller indtil sukkereret er opløst.


Rengør piskerisene med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.


Varm kort citronsaften op i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend derefter de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.

3

Anretning og pynt

Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anrettes i en stor serveringsskål skal der påregnes ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet. 


Hvis citronfromagen skal pyntes, så vent til lige inden servering. Pisk fløden til en blød skum og pynt fromagen med skefulde af flødeskum, klassiske kandiserede violer og mynteblade.

Tips

Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.

Rørsukker kan erstattes med almindelig sukker.

Citronfromage kan holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.

Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.

Næringsindhold til opskriften Økologisk citronfromage uden fløde

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1507 kJ
360 kcal
779 kJ
186 kcal
Fedt 19.58 g 10.15 g
Kulhydrat 34.78 g 18.02 g
Protein 7.90 g 4.09 g