Rist mandelsplitterne på en tør pande til de dufter og er lysebrune. Lad dem køle af.
Bland indholdet af et brev Citronfromage med vand. Pisk først kort med en håndmixer ved laveste hastighed, derefter 3 minutter ved højeste hastighed.
Fordel de afkølede mandelsplitter i fire portionsglas, top med citronfromagen. Sæt citronfromagen på køl i mindst 1 time.
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm), sprøjt en top på hver portion. Flamber marengsen let med en gasbrænder.
Hvis du ikke har en gasbrænder kan du undlade at flambere marengsen.
Der vil være flødebolleskum tilovers, så hvis du får flere gæster og derfor laver dobbelt portion af citronfromagen behøver du ikke at lave ekstra marengs, der vil være nok i en pose.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter