Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Ovnbagte norske citron klejner

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske norske klejne lavet på gær og med citronglasur, men denne version er bagt i ovnen. Så den er nem at have med at gøre for alle.

ca. 25 stk.

for let øvede 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ovnbagte norske citron klejner

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Klejner med kardemomme og citronsmag:

1 ½ dl sødmælk , lunes
25 g gær
70 g sukker
2 æg str. M/L
75 g Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting , resten af posen bruges til glasuren
500 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk. kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
50 g blødt smør
ca. 2 spsk. smagsneutral olie
100 g palmin , smeltes

Citronglasur:

155 g Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
ca. 5 spsk. kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Note om opskriften

Til denne opskrift skal du bruge en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, noget af posen skal bruges i dejen og resten bruges til glasuren på toppen af klejnerne.

1

Klejner med kardemomme og citronsmag

Varm mælken til den er lillefingervarm og opløs gær heri. Rør sukker og æg i.

Bland i en anden skål 75 g Juicy Lemon Icing & Frosting (resten gemmes til glasur), hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og Hjortetaksalt. Kom melblandingen over i gærblandingen og ælt det godt sammen i et par minutter. Brug enten en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Tilsæt smør og ælt dejen i ca. 6 minutter. Dejen vil være ret klistret, brug gerne en dejspartel til at få dejen ud af skålen.

Kom olie på hænderne og bordet. Form dejen til en kugle, smør den godt ind i olie, så den er helt dækket. Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm, brug evt. lidt ekstra olie for at dejen ikke klistre til bordpladen. Skær dejen ud i stykker på 5 x 10 cm og skær et snit på 6-7 cm ned i midten af hvert stykke. Fold klejnerne igennem snittet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.

Tænd ovnen på 190 ºC varmluft.


Smelt palminen og pensel klejnerne med det inden de kommes i ovnen.


Bag klejnerne i 5 minutter. Pensel igen med palmin og bag dem i yderligere 5-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

2

Citronglasur

Bland Juicy Lemon Icing & Frosting med kogende vand, og brug en ske til at stænke glasuren over klejnerne.

Tip

De norske klejner er bedst nybagte, men er også gode dagen efter, men vent gerne med at komme glasuren på. Du kan også prøve at fryse dem ned og komme dem kort i ovnen igen. Vent med at komme glasuren på til efter de er afkølet fra at have været lunet i ovnen.

Næringsindhold til opskriften Ovnbagte norske citron klejner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 812 kJ
194 kcal
1474 kJ
352 kcal
Fedt 7.67 g 13.94 g
Kulhydrat 24.37 g 44.30 g
Protein 3.32 g 6.04 g