til opskriften Ovnbagte norske citron klejner
standmixer eller håndmixer | |
kagerulle | |
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm |
1 ½ dl | sødmælk , lunes |
25 g | gær |
70 g | sukker |
2 | æg str. M/L |
75 g | Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting , resten af posen bruges til glasuren |
500 g | hvedemel |
2 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
2 tsk. | kardemomme |
1 tsk. | Dr. Oetker Hjortetaksalt |
50 g | blødt smør |
ca. 2 spsk. | smagsneutral olie |
100 g | palmin , smeltes |
155 g | Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting |
ca. 5 spsk. | kogende vand |
Til denne opskrift skal du bruge en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, noget af posen skal bruges i dejen og resten bruges til glasuren på toppen af klejnerne.
Varm mælken til den er lillefingervarm og opløs gær heri. Rør sukker og æg i.
Bland i en anden skål 75 g Juicy Lemon Icing & Frosting (resten gemmes til glasur), hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og Hjortetaksalt. Kom melblandingen over i gærblandingen og ælt det godt sammen i et par minutter. Brug enten en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Tilsæt smør og ælt dejen i ca. 6 minutter. Dejen vil være ret klistret, brug gerne en dejspartel til at få dejen ud af skålen.
Kom olie på hænderne og bordet. Form dejen til en kugle, smør den godt ind i olie, så den er helt dækket. Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm, brug evt. lidt ekstra olie for at dejen ikke klistre til bordpladen. Skær dejen ud i stykker på 5 x 10 cm og skær et snit på 6-7 cm ned i midten af hvert stykke. Fold klejnerne igennem snittet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190 ºC varmluft.
Smelt palminen og pensel klejnerne med det inden de kommes i ovnen.
Bag klejnerne i 5 minutter. Pensel igen med palmin og bag dem i yderligere 5-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Bland Juicy Lemon Icing & Frosting med kogende vand, og brug en ske til at stænke glasuren over klejnerne.
De norske klejner er bedst nybagte, men er også gode dagen efter, men vent gerne med at komme glasuren på. Du kan også prøve at fryse dem ned og komme dem kort i ovnen igen. Vent med at komme glasuren på til efter de er afkølet fra at have været lunet i ovnen.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
812
kJ
194 kcal |
1474
kJ
352 kcal |
Fedt | 7.67 g | 13.94 g |
Kulhydrat | 24.37 g | 44.30 g |
Protein | 3.32 g | 6.04 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: