Ovnbagte norske citron klejner

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske norske klejne lavet på gær og med citronglasur, men denne version er bagt i ovnen. Så den er nem at have med at gøre for alle.

ca. 25 stk.

for let øvede 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ovnbagte norske citron klejner

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Klejner med kardemomme og citronsmag:

1 ½ dl sødmælk , lunes
25 g gær
70 g sukker
2 æg str. M/L
75 g Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting , resten af posen bruges til glasuren
500 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk. kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
50 g blødt smør
ca. 2 spsk. smagsneutral olie
100 g palmin , smeltes

Citronglasur:

155 g Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
ca. 5 spsk. kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Note om opskriften

Til denne opskrift skal du bruge en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, noget af posen skal bruges i dejen og resten bruges til glasuren på toppen af klejnerne.

1

Klejner med kardemomme og citronsmag

Varm mælken til den er lillefingervarm og opløs gær heri. Rør sukker og æg i.

Bland i en anden skål 75 g Juicy Lemon Icing & Frosting (resten gemmes til glasur), hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og Hjortetaksalt. Kom melblandingen over i gærblandingen og ælt det godt sammen i et par minutter. Brug enten en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Tilsæt smør og ælt dejen i ca. 6 minutter. Dejen vil være ret klistret, brug gerne en dejspartel til at få dejen ud af skålen.

Kom olie på hænderne og bordet. Form dejen til en kugle, smør den godt ind i olie, så den er helt dækket. Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm, brug evt. lidt ekstra olie for at dejen ikke klistre til bordpladen. Skær dejen ud i stykker på 5 x 10 cm og skær et snit på 6-7 cm ned i midten af hvert stykke. Fold klejnerne igennem snittet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.

Tænd ovnen på 190 ºC varmluft.


Smelt palminen og pensel klejnerne med det inden de kommes i ovnen.


Bag klejnerne i 5 minutter. Pensel igen med palmin og bag dem i yderligere 5-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

2

Citronglasur

Bland Juicy Lemon Icing & Frosting med kogende vand, og brug en ske til at stænke glasuren over klejnerne.

Tip

De norske klejner er bedst nybagte, men er også gode dagen efter, men vent gerne med at komme glasuren på. Du kan også prøve at fryse dem ned og komme dem kort i ovnen igen. Vent med at komme glasuren på til efter de er afkølet fra at have været lunet i ovnen.

Næringsindhold til opskriften Ovnbagte norske citron klejner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 812 kJ
194 kcal
1474 kJ
352 kcal
Fedt 7.67 g 13.94 g
Kulhydrat 24.37 g 44.30 g
Protein 3.32 g 6.04 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: