Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pebermynte-karamelstykker

Karamelbomber når det er bedst! Når først du har prøvet dem bliver de uundværlige i dit julebag.

25 - 30 stk.

avanceret 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pebermynte-karamelstykker

Redskaber:

form; 12 x 18 cm
foodprocessor eller minihakker
termometer

Bund:

50 g smør
154 g Oreos

Pebermynte-karamelfyld:

150 g sukker
0,75 dl Dr. Oetker Flydende Glukose
1,5 dl piskefløde
1 spsk. kakao
3 spsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Overtræk:

100 g chokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Bund

Smelt smørret (brug en smule af smørret til at pensle formen). Blend Oreos og rør dem i smørret. Fordel massen i en form og tryk bunden godt sammen. Det er vigtigt at den trykkes ordentligt sammen, da den ellers smuldrer når de færdige stykker skæres ud.

Bag bunden i 10-12 min. Afkøl bunden helt i formen.

2

Pebermynte-karamelfyld

Bland sukker, flydende glukose, fløde og kakao sammen i en tykbundet gryde og varm blandingen op ved middel varme under omrøring. Når massen begynder at koge let, skal der ikke længere røres i gryden. Massen skal nå en temperatur på 120-125° C (eller til den stivner til en geleagtig kugle, hvis du lader en smule af karamelmassen dumpe ned i iskoldt vand).
Vend pebermyntearomaen i karamelmassen, hæld blandingen over bunden og stil den i køleskabet til den er helt kold.

3

Overtræk

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Fordel den oven på den kolde karamelmasse. Drys med miniperler inden chokolade størkner og stil kagen i køleskabet.

Når chokoladen er helt størknet kan konfekten skæres ud. Udskær stykkerne efterhånden som de skal spises da karamellen løber ud, hvis de opbevares ved stuetemperatur i længere tid. Opbevar pebermynte-karmelstykkerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Pebermynte-karamelstykker

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 528kJ
126kcal
1951kJ
466kcal
Fedt 7.58g 28.08g
Kulhydrat 13.80g 51.13g
Protein 0.78g 2.87g