Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Pebermynte-karamelstykker

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Karamelbomber når det er bedst! Når først du har prøvet dem bliver de uundværlige i dit julebag.

25 - 30 stk.

avanceret 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pebermynte-karamelstykker

Redskaber:

form; 12 x 18 cm
foodprocessor eller minihakker
termometer

Bund:

50 g smør
154 g mørke chokoladekiks

Pebermynte-karamelfyld:

150 g sukker
¾ dl Dr. Oetker Flydende Glukose
1 ½ dl piskefløde
1 spsk. kakao
3 spsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Overtræk:

100 g chokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Bund

Smelt smørret (brug en smule af smørret til at pensle formen). Blend kiksene og rør dem i smørret. Fordel massen i en form og tryk bunden godt sammen. Det er vigtigt at den trykkes ordentligt sammen, da den ellers smuldrer når kagen skæres ud.

Bag bunden i 10-12 min. Afkøl bunden helt i formen.

2

Pebermynte-karamelfyld

Bland sukker, flydende glukose, fløde og kakao sammen i en tykbundet gryde og varm blandingen op ved middel varme under omrøring. Når massen begynder at koge let, skal der ikke længere røres i gryden. Massen skal nå en temperatur på 120-125° C (eller til den stivner til en geleagtig kugle, hvis du lader en smule af karamelmassen dumpe ned i iskoldt vand).
Vend pebermyntearomaen i karamelmassen, hæld blandingen over bunden og stil den i køleskabet til den er helt kold.

3

Overtræk

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Fordel den oven på den kolde karamelmasse. Drys med miniperler inden chokolade størkner og stil kagen i køleskabet.

Når chokoladen er helt størknet kan konfekten skæres ud. Udskær stykkerne efterhånden som de skal spises da karamellen løber ud, hvis de opbevares ved stuetemperatur i længere tid. Opbevar pebermynte-karmelstykkerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Pebermynte-karamelstykker

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 528 kJ
126 kcal
1947 kJ
465 kcal
Fedt 7.58 g 28.08 g
Kulhydrat 13.81 g 51.15 g
Protein 0.78 g 2.87 g