Risalamande flødeboller

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Året juledessert - forklædt som flødeboller! Overrask dine kære med disse uimodståelige risalamande flødeboller.

ca. 18 stk.

avanceret 75 Minutter

Flødeboller er lækre året rundt. Men disse risalamande flødeboller gør sig selvfølgelig bedst i december. Prøv dem som afslutning på julefrokosten, eller som en ekstra dessert juleaften! Flødebollerne består af en mandelbund, flødebolleskum med vaniljesmag, et fyld af kirsebærsovs og til slut er de overtrukket med hvid chokolade med hakkede mandler. Kakaosmør i chokoladeovertrækket gør chokoladen mere flydende og gør det derfor nemmere at dyppe flødebollerne.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande flødeboller

Redskaber:

stavblender
kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
håndmixer
2 sprøjteposer
fyldetyl
rund tyl , ø 22 mm
chokolade- eller sukkertermometer

Kirsebærfyld:

1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade med mindre sukker
1 spsk. sukker
200 g kirsebærsauce

Mandelbunde:

100 g hvedemel
40 g sukker
70 g koldt smør
½ pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (25 g)
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 ½ tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 tsk. koldt vand

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Chokoladeovertræk med mandler:

250 g hvid chokolade
45 g kakaosmør
½ pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (25 g), gerne ristet
Dr. Oetker Christmas Party

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

1

Kirsebærfyld

Bland geleringspulver med sukker. 


Kom kirsebærsauce i en gryde og blend med en stavblender til saucen er ensartet. Bring kirsebærsaucen i kog, tag den af varmen og drys geleringssukkeret i under omrøring. Kog derefter kirsebærmarmeladen op under omrøring i ca. 1 min. Kom den i en beholder og lad den køle helt ned. Kom den kolde marmelade i en sprøjtepose med en fyldetyl.

2

Mandelbunde

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Bland hvedemel og sukker i en skål, riv det kolde smør groft og smuldr det ud i melet til det er som rasp. Tilsæt hakkede mandler, Vanilla Paste, Mandelaroma og vand. Ælt dejen sammen og rul den derefter ud på et meldrysset bord i en tykkelse på 2-3 mm. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 5 cm), udrul dejresterne igen til alt dejen er brugt. Kom småkagerne på en bageplade.
 
Bag kagerne i 8-10 min. til let gyldne. Lad kagerne køle af.

Bagetid: 8 - 10 minutter

3

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 22 mm).
 
Sprøjt skummet på bundende, det er vigtigt at skummet bliver sprøjtet godt "ned" på bunden, hvis skummet ikke er sprøjtet ordentligt på bunden, risikerer man at det falder af når flødebollerne dyppes. Tag sprøjteposen med kirsebærfyld og fyld det i flødebollerne ved at stikke tyllen ned i skummet og sprøjt lidt fyld i, imens tyllen langsomt hives op af skummet.  

4

Chokoladeovertræk med mandler

Smelt 200 g af chokoladen sammen med kakaosmør i mikroovn til det når ca. 40 ºC, mål med et termometer. Giv først chokoladen 30 sek. ad gangen og derefter kun 5-10 sek. til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået.
 
Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 28-30 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 28-30 ºC rammes.

Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter. Rør hakket mandler i og hæld derefter chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

Dyp flødebollerne i chokoladen, sørg for at dække flødebollen helt ned til bundens kant, så alt skummet er dækket, da skummet kan udvide sig, hvis det ikke er dækket helt til. Lad chokoladen løbe lidt af flødebollen inden den vendes om.
 
Tag to juletræer og en stor rød perle fra Christmas Party krymmelmix og sæt dem på flødebollerne, så det ligner kristtjørn. Lad chokoladen sætte sig.

Tips

Hvis du ønsker mere smag af mandel, så rist mandlerne til chokoladeovertrækket inden du blander dem i den hvide chokolade.


 Du kan læse mere om flødeboller og overtræk af flødeboller på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Risalamande flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 917 kJ
219 kcal
1641 kJ
392 kcal
Fedt 11.27 g 20.13 g
Kulhydrat 25.27 g 45.12 g
Protein 2.36 g 4.21 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: