Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Scones med chokolade

Sæt disse luftige chokoladescones på kagebordet eller server dem til din afternoon tea. De er lavet på bagepulver og skal derfor ikke hæve.

10 - 12 stk.

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Scones med chokolade

Bolledej:

400 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Natron
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,5 tsk. salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Pensling:

1 æg str. M/L og fløde

Tilberedning

Tilberedning

Disse scones med chokolade er nemme og hurtige at lave og smager fortryllende. Scones skal, som alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, spises umiddelbart efter de kommer ud af ovnen, så smager de allerbedst. Alternativt kan de fryses, og efterbages i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand. Du kan spise de nybagte scones som de er eller smøre dem med kold og cremet mascarpone.

1

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

2

Bolledej

Hvis kærnemælken erstattes af sødmælk og citronsaft, blandes de to ingredienser først, da mælken skal syrne i 5-10 minutter.

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og Chocolate Chips. Saml dejen hurtigt. Hvis dejen æltes bliver sconesene små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og tryk scones ud med et glas. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med en blanding af æg og fløde.

Bag sconesene i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen.

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.