Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Scones med chokolade

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sæt lækre chokoladescones på kagebordet eller server dem til din afternoon tea. De er hurtige at lave, da de er lavet på bagepulver og ikke skal hæve.

10 - 12 stk.

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Scones med chokolade

Redskaber:

rund udstikker
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Sconse dej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Sconse dej

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og Chocolate Chips. Saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.

Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne

Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand. Du kan spise de nybagte scones som de er eller smøre dem med kold og cremet mascarponeost.

Næringsindhold til opskriften Scones med chokolade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1164kJ
278kcal
1666kJ
398kcal
Fedt 12.98g 18.54g
Kulhydrat 35.36g 50.51g
Protein 4.85g 6.93g