Scones med chokolade

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sæt lækre chokoladescones på kagebordet eller server dem til din afternoon tea. De er hurtige at lave, da de er lavet på bagepulver og ikke skal hæve.

10 - 12 stk.

nem 25 Minutter

Scone er et kryds mellem en kage og en bolle og serveres traditionelt til den engelske afternoon tea, hvor de ofte serveres med clotted cream/flødeskum og lemon curd eller syltetøj. Scones er let søde og smager dejligt af smør. En af fordelene ved scones er at de laves med bagepulver og natron og skal derfor ikke hæves, så du hurtigt kan få nybagt brød på bordet. Prøv disse lækre chokoladescones lavet med kærnemælk, perfekt til en eftermiddags snack eller måske til en hyggelig brunch.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Scones med chokolade

Redskaber:

rund udstikker
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Scone dej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Scone dej

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og Chocolate Chips. Saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.

Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne

Bagetid: 10 - 12 minutter

Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand. Du kan spise de nybagte scones som de er eller smøre dem med kold og cremet mascarponeost.

Næringsindhold til opskriften Scones med chokolade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1197 kJ
286 kcal
1390 kJ
332 kcal
Fedt 12.57 g 14.61 g
Kulhydrat 30.54 g 35.52 g
Protein 5.63 g 6.54 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: