Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sif Orellanas Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne uovertrufne chokolade-konfektkage. Den er nem at lave og smager himmelsk!

about 10 - 20 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sif Orellanas Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Kagedej:

150 g smør + lidt til formen
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg str. M/L
2 spsk. lakridspulver
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)

Pynt:

1 spsk. flormelis
1 spsk. lakridspulver

Tilberedning

Tilberedning

"Denne kage er helt uovertruffen. Lige for tiden ligger den på en suveræn førsteplads på kage-repertoiret hjemme hos os - ikke mindst hos mine drenge. Min ene søn har ligefrem præsteret at drømme om den om natten. Den stammer fra en af mine dejlige læsere, Camilla Biesbjerg. Jeg har nogle gange skåret den ud i helt små stykker og stukket en tandstikker med et friskt hindbær på ned igennem hvert stykke. Det er ideelt til en buffet. Opskriften er én blandt mange nemme kageopskrifter i min seneste bog, Spilopper & stjerneskud" - Sif Orellana.

Tænd ovnen på 175 °C. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør formen grundigt.

1

Kagedej

Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.


Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend mandelmelet i dejen og fordel den i springformen.



Bag kagen i ovnen i 40-45 min. Kagen virker ubagt, men det er meningen. Når den har stået ca. 1 døgn i køleskabet, er den fast og konfektagtig og smager fantastisk. Den kan dog sagtens serveres samme dag - sæt den da i køleskab så længe, du har mulighed for det.

2

Pynt

Bland ingredienserne til pynten inden servering. Drys blandingen over kagen igennem en sigte.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellanas bog "Spilopper & Stjerneskud".

Næringsindhold til opskriften Sif Orellanas Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1009kJ
241kcal
1901kJ
454kcal
Fedt 16.13g 30.43g
Kulhydrat 20.22g 38.15g
Protein 3.52g 6.64g