Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Skærekage med blåbær

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker og nem skærekage. Kagen er bagt med kardemomme og pyntet med citronfrosting lavet på flødeost, som smager himmelsk med de friske blåbær

10 - 12 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skærekage med blåbær

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Blåbærkage med kardemomme:

175 g blødt smør
2 dl sukker
4 æg
3 ½ dl hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. stødt kardemomme
120 g creme fraiche
250 g friske blåbær

Citronfrosting med flødeost:

200 g flødeost naturel, stuetempereret
1 ½ dl flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Pynt:

150 g friske blåbær
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Blåbærkage med kardemomme

Pisk smør og sukker og pisk med en håndmixer til blandingen er lys og luftig. Tilføj æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål. Hæld det i æggemassen sammen med cremefraiche og pisk det hele kort sammen.

Vend forsigtigt blåbærerne i dejen. Hæld dejen i en springform (ø 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.


Lad kagen køle helt af på en rist.

2

Citronfrosting med flødeost

Bland flødeost og flormelis i en skål. Pisk til massen er hvid, cremet og luftig. Tilsæt Naturlig Citronekstrakt og pisk godt. Hvis frostingen er lidt for blød så kom den i køleskabet en times tidfør den smøres over kagen.

Smør citronfrostingen i et jævnt lag over den afkølede kage.

3

Pynt

Pynt toppen af kagen med friske blåbær og friske mynteblade. 

Tip

Gem eventuelle rester af kagen i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Skærekage med blåbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1867 kJ
446 kcal
1218 kJ
291 kcal
Fedt 25.97 g 16.98 g
Kulhydrat 43.13 g 28.19 g
Protein 7.16 g 4.68 g