Skumfiduser med chokolade og krymmel

(0)
5 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav dine egne hjemmelavede marshmallows og pynt dem fint med chokolade og krymmel. Det er sjovt at lave og smager meget bedre end hvis du køber dem!

15 - 20 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfiduser med chokolade og krymmel

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
termometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm

Skumfiduser:

7 blade Dr. Oetker Husblas
260 g sukker
120 g glukosesirup
80 ml vand
140 g pasteuriserede æggehvider
20 g sukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 g flormelis

Chokoladeovertræk:

200 g hakket mørk chokolade
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Skumfiduser

Læg husblassen i blød i koldt vand.
 
Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 °C. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.
 
Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen, lad den køle let i et minut eller to. Pres væden fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Rør herefter vaniljeekstrakt i. 

Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud som små fuglereder på bradepanden. Sigt flormelis over skumfiduserne, så de er helt dækkede. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

2

Chokoladeovertræk

Kom hakket mørk chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør i den ind i mellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun 10 sekunder ad gangen og rør godt imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C, således at den tempereres korrekt. 


Kom den flydende chokolade i et glas, hvor der er plads til, at skumfiduserne kan dyppes i. Ryst skumfiduserne fri fra flormelis og dyp den ene halvdel af hver skumfidus ned i chokoladen. Drys efterfølgende med Earthy Cocoa krymmel. Lad chokoladen sætte sig.

Tips

Opbevar skumfiduserne i en tætlukket beholder ved stuetemperatur. 


Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så se her for alle vores tips og tricks om chokoladetemperering.

Næringsindhold til opskriften Skumfiduser med chokolade og krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 875 kJ
209 kcal
842 kJ
201 kcal
Fedt 3.76 g 3.61 g
Kulhydrat 41.37 g 39.78 g
Protein 1.99 g 1.92 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: