Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Skumfiduser med chokolade og krymmel

Lav dine egne hjemmelavede marshmallows og pynt dem fint med chokolade og krymmel. Det er sjovt at lave og smager meget bedre end hvis du køber dem!

15 - 20 stk.

for let øvede 60 Minutter Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfiduser med chokolade og krymmel

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
termometer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 16 mm

Skumfiduser:

7 blade Dr. Oetker Husblas
260 g sukker
120 g Dr. Oetker Flydende Glukose
80 ml vand
140 g pasteuriserede æggehvider
20 g sukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 g flormelis

Pynt:

200 g hakket, mørk chokolade
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Skumfiduser

Læg husblassen i blød i koldt vand.
 
Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 °C. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.
 
Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen, lad den køle let i et minut eller to. Pres væden fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Rør herefter vaniljeekstrakt i. 


Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud som små fuglereder på bradepanden. Sigt flormelis over skumfiduserne, så de er helt dækkede. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

2

Pynt

Kom hakket mørk chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør i den ind i mellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun 10 sekunder ad gangen og rør godt imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 31-32 °C, således at den tempereres korrekt. Kom den flydende chokolade i et glas, hvor der er plads til, at skumfiduserne kan dyppes i. Ryst skumfiduserne fri fra flormelis og dyp den ene halvdel af hver skumfidus ned i chokoladen. Drys efterfølgende med Earthy Cocoa krymmel. Lad chokoladen sætte sig.

Tip

Opbevar skumfiduserne i en tætlukket beholder ved stuetemperatur. 

Næringsindhold til opskriften Skumfiduser med chokolade og krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 854kJ
204kcal
825kJ
197kcal
Fedt 3.88g 3.73g
Kulhydrat 39.62g 38.10g
Protein 2.31g 2.23g