Du kender måske den klassiske s'mores sandwich som består af kiks lagt sammen med chokolade og en ristet skumfidus. Men hvis du ikke lige har mulighed for at riste skumfiduser over bål, hvad så med at prøve en brownie version af desserten? Her er en fudgy og tung brownie bagt med digestivekiks og karamelsovs og toppet med ristet marengs, en perfekt kage for chokoladeelskere.
til opskriften S'mores brownie med flødebolleskum
håndmixer | |
form; 20 x 20 cm |
100 g | hvedemel |
50 g | kakao |
1 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 knsp. | fint salt |
200 g | god mørk chokolade |
250 g | blødt smør |
250 g | sukker |
4 | æg str. M/L |
100 g | grofthakket chokolade |
ca. 75 g | digestive kiks |
ca. 50 g | Dr. Oetker Toffee Dessertsauce |
1 pose | Dr. Oetker Flødebolleskum |
1 dl | kogende vand |
Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.
Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn, lad det køle let af.
I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hakket chokolade. Vend dejen forsigtigt sammen.
Fordel dejen i en smurt firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir. Knus digestive kiks og drys dem over dejen, sprøjt derefter lidt Toffee Dessertsauce over kagen.
Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.
Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.
Bagetid: 25 - 30 minutter
Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Top kagen med skummet, brug en dejskraber eller en paletkniv.
Flamber kagen med en gasbrænder eller kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2638
kJ
630 kcal |
1700
kJ
406 kcal |
Fedt | 33.73 g | 21.76 g |
Kulhydrat | 68.42 g | 44.14 g |
Protein | 8.38 g | 5.41 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: