til opskriften Sort fault line cake
håndmixer | |
2 Dr. Oetker Retro springforme; ø 20 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille | |
Dr. Oetker kagekam - ekstra høj |
300 g | hvedemel |
100 g | Dr. Oetker Baking Cocoa |
2 tsk. | Dr. Oetker Natron |
2 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
500 g | sukker |
4 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
½ tsk. | fint salt |
2 | æg str. M/L |
2 ½ dl | kaffe , færdigbrygget |
2 ½ dl | letmælk |
1 dl | smagsneutral olie , gerne rapsolie |
2 poser | Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting |
350 g | blødt smør |
tube | Dr. Oetker Concentrated Black Colour |
1 pose | Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste |
2 ½ dl | letmælk |
1 dåse | Dr. Oetker Black & Gold |
Dr. Oetker Gold Glitter Spray | |
Dr. Oetker Mandelaroma | |
1 pakke | Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls |
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Sigt hvedemel, kakao, natron og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt og rør det hele sammen. Tilsæt æg, kaffe, mælk og olie og rør kort, indtil dejen er samlet. Del dejen ligeligt imellem to smurte springforme (Dr. Oetker Retro springform, ø 20 cm) med bagepapir i bunden.
Bag kagerne på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Afkøl kagerne fuldstændig. Befri dem derefter fra formene og del begge kager i to bunde med en brødkniv, så der dermed er 4 kagebunde.
Kom indholdet fra to poser Choco Dream Icing & Frosting i en skål og tilsæt stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter til smørcremen er luftig. Farv smørcremen med Concentrated Black Colour indtil ønsket farve opnås. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Hazelnut Taste i en skål og tilsæt mælk. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, derefter 3-4 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig.
Placér den nederste kagebund på et serveringsfad, kom gerne kageplast og en kagering eller ringen fra springformen omkring kagen. Sprøjte en ring frosting i kanten af bunden helt ud langs kanten af formen. Fordel derefter 1/3 af hasselnøddemoussen i midten af den sprøjtede ring og top med den næste bund. Gentag processen til alt hasselnøddemousse og alle bundene er brugt. Slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i ca. 1 time.
Hæld de fire forskellige slags krymmel fra Black and Gold krymmel i en skål, og bland det godt sammen.
Brug forsigtigt en skarp kniv til at flække Golden and Shiny Pearls i to halve.
Tag kagen ud fra køleskabet og befri den fra form og kageplast. Kom gerne kagen på en roterbar drejefod, det gør opsmøringen lidt nemmere. Brug gerne en vinkelpalet (fx Dr. Oetker lille vinkelpalet) til at fordele noget af smørcremen i et jævnt bånd langs midten af kagen. Brug hænderne til forsigtigt at trykke krymmelblandingen og halve Golden and Shiny Pearls ind i båndet af smørcreme.
Fordel derefter den resterende smørcreme på resten af kagen, men lad midten af kagen med krymmel være fri (se billedet). Brug gerne en vinkelpalet til at fordele smørcremen over kagen og en kagekam (fx Dr. Oetker kagekam - ekstra høj) til at jævne smørcremen ud, så den får en helt glat overflade og midten står skarpt frem. Lad smørcremen sætte sig i køleskabet.
Sprøjt Gold Glitter Spray ned i en lille skål og tilsæt en lille smule Mandelaroma. Mal med en lille pensel en guldkant langs sprækken i kagen.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
3282
kJ
784 kcal |
1549
kJ
370 kcal |
Fedt | 33.16 g | 15.64 g |
Kulhydrat | 104.73 g | 49.40 g |
Protein | 7.75 g | 3.66 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: