Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Sort fault line cake

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

"Fault line" kager er super moderne og fine med en revne i smørcremen fyldt med krymmel. Her i en sort version med chokoladekage og guldkrymmel.

12 - 14 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sort fault line cake

Redskaber:

håndmixer
2 Dr. Oetker Retro springforme; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker kagekam - ekstra høj

Chokoladekage:

300 g hvedemel
100 g Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Natron
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
500 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. fint salt
2 æg str. M/L
2 ½ dl kaffe , færdigbrygget
2 ½ dl letmælk
1 dl smagsneutral olie , gerne rapsolie

Sort chokolade frosting:

2 poser Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
350 g blødt smør
tube Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Hasselnøddemousse:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2 ½ dl letmælk

Pynt:

1 dåse Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Mandelaroma
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage

Sigt hvedemel, kakao, natron og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt og rør det hele sammen. Tilsæt æg, kaffe, mælk og olie og rør kort, indtil dejen er samlet. Del dejen ligeligt imellem to smurte springforme (Dr. Oetker Retro springform, ø 20 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagerne på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Afkøl kagerne fuldstændig. Befri dem derefter fra formene og del begge kager i to bunde med en brødkniv, så der dermed er 4 kagebunde.

2

Sort chokolade frosting

Kom indholdet fra to poser Choco Dream Icing & Frosting i en skål og tilsæt stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter til smørcremen er luftig. Farv smørcremen med Concentrated Black Colour indtil ønsket farve opnås. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.

3

Hasselnøddemousse

Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Hazelnut Taste i en skål og tilsæt mælk. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, derefter 3-4 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig. 

4

Samling

Placér den nederste kagebund på et serveringsfad, kom gerne kageplast og en kagering eller ringen fra springformen omkring kagen. Sprøjte en ring frosting i kanten af bunden helt ud langs kanten af formen. Fordel derefter 1/3 af hasselnøddemoussen i midten af den sprøjtede ring og top med den næste bund. Gentag processen til alt hasselnøddemousse og alle bundene er brugt. Slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i ca. 1 time.

5

Pynt

Hæld de fire forskellige slags krymmel fra Black and Gold krymmel i en skål, og bland det godt sammen. 

Brug forsigtigt en skarp kniv til at flække Golden and Shiny Pearls i to halve.

Tag kagen ud fra køleskabet og befri den fra form og kageplast. Kom gerne kagen på en roterbar drejefod, det gør opsmøringen lidt nemmere. Brug gerne en vinkelpalet (fx Dr. Oetker lille vinkelpalet) til at fordele noget af smørcremen i et jævnt bånd langs midten af kagen. Brug hænderne til forsigtigt at trykke krymmelblandingen og halve Golden and Shiny Pearls ind i båndet af smørcreme. 


Fordel derefter den resterende smørcreme på resten af kagen, men lad midten af kagen med krymmel være fri (se billedet). Brug gerne en vinkelpalet til at fordele smørcremen over kagen og en kagekam (fx Dr. Oetker kagekam - ekstra høj) til at jævne smørcremen ud, så den får en helt glat overflade og midten står skarpt frem. Lad smørcremen sætte sig i køleskabet.


Sprøjt Gold Glitter Spray ned i en lille skål og tilsæt en lille smule Mandelaroma. Mal med en lille pensel en guldkant langs sprækken i kagen.

Næringsindhold til opskriften Sort fault line cake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3282 kJ
784 kcal
1549 kJ
370 kcal
Fedt 33.16 g 15.64 g
Kulhydrat 104.73 g 49.40 g
Protein 7.75 g 3.66 g