Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Udblød husblassen i koldt vand. Kom limesaft og -skal, 150 g sukker, glukosesirup og grøn farve i en gryde, og lad det koge i 5-6 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle en smule. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i sukker-/limelagen.
Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og smør bagepapiret med olie. Fordel limemassen jævnt på bagepapiret, og lad den køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn. Massen skal føles helt tør.
Bland 150 g sukker sammen med citronsyre. Skær eller klip limemassen i passende strimler, og vend dem derefter i sukker-/citronsyreblandingen.
Er der høj luftfugtighed, bør de sure bånd opbevares i en lufttæt beholder, ellers bare ved stuetemperatur.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :1440 minutter12 - 15 stk.