Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Svensk Ambrosia kage

Den lækre svenske juleklassiker, ambrosiakage dekoreret med appelsintern, er et dejlig syrlig og saftigt bud på en god skærekage. Navnet "ambrosia" betyder gudeføde og vi kunne ikke være mere enige. 

10 - 12 portioner

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Svensk Ambrosia kage

Springform; Ø 24 cm:

Kagedej:

125 g blødt smør
90 g hvedemel
65 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 æg str. M/L
150 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Pynt:

3 dl flormelis
2 - 3 spsk. vand eller friskpresset appelsinjuice
4 spsk. Dr. Oetker Appelsinskal

Evt. fyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Mix hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret. Smelt smøret i en gryde på svag varme. I en seperat skål, pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt herefter ægblandingen i melblandingen sammen med det smeltede smør. Tilsæt citronekstrakten og bland det hele sammen til en jævn dej.

3

Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i 35-40 minutter på nederste rille i ovnen. Afkøl kagen på en bagerist, inden du kommer glasur og appelsinskallerne på.

4

Pynt

Lav glasuren ved at blande enten vandet eller appelsinsaften med flormelis. Hvis glasuren bliver for tynd, kan der tilsættes mere flormelis og hvis den bliver for tyk, så kan et par dråber vand tilsættes. Hæld glasuren over kagen og drys til sidst appelsinskallerne over kagen og servér den kold.

Tip

Gør ambrosia kagen ekstra lækker ved at tilføje Cake Mousse Vanilla Taste. Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Flæk kagen vandret i to stykker og fyld den med moussen.

Næringsindhold til opskriften Svensk Ambrosia kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1658kJ
396kcal
1578kJ
377kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.