Svensk Ambrosia kage

(0)
2 19 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den lækre svenske juleklassiker, ambrosiakage dekoreret med kandiseret appelsin. Navnet "ambrosia" betyder gudeføde og vi kunne ikke være mere enige.

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Svensk Ambrosia kage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Citronkage:

125 g blødt smør
90 g hvedemel
65 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 æg str. M/L
150 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Glasur og pynt:

3 dl flormelis
2 - 3 spsk. vand eller friskpresset appelsinjuice
½ - 1 bægre Dr. Oetker Appelsinskal

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Citronkage

Smelt smøret i en gryde på svag varme eller i mikroovn, lad det køle let.


Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen. I en seperat skål, pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til blandingen er lys og luftig. Kom herefter æggeblandingen i melblandingen, tilsæt det smeltede smør og Naturlig Citronekstrakt og vend det hele sammen til en jævn dej.


Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 35-40 minutter på nederste rille i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt på en bagerist.

2

Glasur og pynt

Kom flormelis i en skål og tilsæt vand eller appelsinsaft til glasuren har den ønskede konsistens. Hæld glasuren over den kolde kage og drys med kandisererede appelsinskaller.

Tips

Du kan også lave kagen om til en lagkage med fyld af Cake Mousse Vanilla Taste. Flæk kagen i to bunde inden du kommer glasur på. Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Vanilla Taste i en skål og tilsæt 2½ dl kold letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen på den nederste bund, top med den anden bund og dekorer med glasuren og appelsinskal.


Find flere lagkageopskrifter og alle vores bedste tips og tricks til lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Svensk Ambrosia kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1419 kJ
339 kcal
1545 kJ
369 kcal
Fedt 11.92 g 12.96 g
Kulhydrat 52.24 g 56.78 g
Protein 3.04 g 3.30 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: