Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Svensk Ambrosia kage

(0)
1 15 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den lækre svenske juleklassiker, ambrosiakage dekoreret med kandiseret appelsin. Navnet "ambrosia" betyder gudeføde og vi kunne ikke være mere enige.

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Svensk Ambrosia kage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Citronkage:

125 g blødt smør
90 g hvedemel
65 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 æg str. M/L
150 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Glasur og pynt:

3 dl flormelis
2 - 3 spsk. vand eller friskpresset appelsinjuice
½ - 1 bægre Dr. Oetker Appelsinskal

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Citronkage

Smelt smøret i en gryde på svag varme eller i mikroovn, lad det køle let.


Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen. I en seperat skål, pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til blandingen er lys og luftig. Kom herefter æggeblandingen i melblandingen, tilsæt det smeltede smør og Naturlig Citronekstrakt og vend det hele sammen til en jævn dej.


Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 35-40 minutter på nederste rille i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt på en bagerist.

2

Glasur og pynt

Kom flormelis i en skål og tilsæt vand eller appelsinsaft til glasuren har den ønskede konsistens. Hæld glasuren over den kolde kage og drys med kandisererede appelsinskaller.

Tips

Du kan også lave kagen om til en lagkage med fyld af Cake Mousse Vanilla Taste. Flæk kagen i to bunde inden du kommer glasur på. Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Vanilla Taste i en skål og tilsæt 2½ dl kold letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen på den nederste bund, top med den anden bund og dekorer med glasuren og appelsinskal.


Find flere lagkageopskrifter og alle vores bedste tips og tricks til lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Svensk Ambrosia kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495 kJ
357 kcal
1557 kJ
372 kcal
Fedt 12.70 g 13.23 g
Kulhydrat 57.12 g 59.50 g
Protein 3.12 g 3.25 g