Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Tre slags småkager af én dej

Denne opskrift giver dig mandel-kanelkager, choko-appelsinkager og spiralkager.

40 - 50 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tre slags småkager af én dej

"Basisdej":

250 g smør
350 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g sukker
1 æg str. M/L

Mandel-kanel-småkager:

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
0,25 dl perlesukker
1 tsk. stødt kanel

Spiralsmåkager:

2 spsk. kakao

Småkager med korender:

1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)
0,5 bægre Dr. Oetker Appelsinskal eller Sukat

Tilberedning

Tilberedning

1

"Basisdej"

Sigt melet i en skål, og smuldr smør heri. Tilsæt vaniljesukker og sukker, og saml dejen med æg.

Der bliver til en slags småkager i en enkelt basisdej.

Mandel-kanel-småkager

Del dejen i to, og tril den til ruller (ø 5 cm). Læg de to dejruller i køleskabet i 30 min. De må ikke blive for kolde, da mandelblandingen så ikke kan hænge fast. Bland mandler, perlesukker og kanel, og tril de afkølede dejruller godt i blandingen. Læg rullerne i køleskabet i mindst 2 timer, til de er helt hårde.

Spiralsmåkager

Del dejen i to, og ælt den ene halvdel med kakao. Form de to dele dej til firkanter, og pak dem ind i bagepapir. Læg de to dejfirkanter i køleskabet i 30 min. til de er faste. De må ikke blive for kolde og hårde, da de så ikke kan rulles ud. Læg den mørke dej oven på den lyse, og rul dejen ud til en stor firkant på 20 x 30 cm. Rul dejen sammen til en roulade (ø 5 cm). Læg rullen tilbage i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt hård.

Småkager med korender

Bland dejen med korender og appelsinskal, del den i to, og tril to ruller (ø 5 cm). Læg rullerne i køleskabet i mindst 2 timer, til de er helt hårde.

2

Skær den valgte småkages ruller i 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme. Bag småkagerne i 8-10 min.

Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse. Dejen kan også fryses og bages senere. På den måde er det altid nemt at lave nybagte småkager.

Tip

Opbevar altid småkager i en lufttæt kagedåse med tætsluttende låg. Læg evt. et stykke bagepapir mellem kagedåsen og låget, så det slutter helt tæt. Alle småkager bør opbevares køligt og tørt, men ikke i køleskabet da de så vil absorbere fugt.

Næringsindhold til opskriften Tre slags småkager af én dej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 456kJ
109kcal
1834kJ
438kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 13.16g 52.64g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.