Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Rist de hakkede mandler ca. 10 minutter i ovnen, indtil de er let gyldne og lad dem køle af.
Skær vaniljestangen i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med de ristede mandler og sukker. Findel blandingen (vaniljestang, ristede mandler og sukker) og bland det med hvedemel samt majsstivelse i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Dejen skal være blød og cremet. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt dejen i kranse, hjerter eller kringler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bring vand og salt i kog og vend mandelsplitterne i saltblandingen til vandet er fordampet. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne og tørre i ca. 10 minutter i ovnen.
Drys mandelsplitterne over vaniljekransene. Sæt bagepladen med vaniljekranse koldt i ca. 30 min. eller i fryseren i 10 min. så holder de bedre formen.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Bag vaniljekransene i 8-9 minutter og afkøl på en rist. Vaniljekransene opbevares efterfølgende i en kagedåse.
Bagetid
For at få et ekstra twist til vaniljekransene, kan de dyppes i smeltet chokolade eller bunden kan pensles med smeltet chokolade. Brug gerne mørk eller karamelliseret hvid chokolade.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :90 minutterMiddelsværabout 30 - 40 stk.