Flag

Klassiske jødekager

40 - 60 stk.
Nem
130 minutter
Disse klassiske jødekager kan du forme præcist som du vil. Drys de sprøde kager med kanelsukker og hakkede mandler og mærk julens fred sænke sig.
Jødekager er en af julens klassiske småkager. Den sprøde småkage er drysset med kanelsukker og hakkede mandler for en dejlig smag af jul. Småkagedejen er perfekt at rulle ud og udstikker i alverdens forme og figurer, så en hyggelig småkage at bage sammen hele familien, hvor man kan lade børnene v...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
udstikker; ø 7 cm
udstikker; ø 3
bagepensel

Ingredienser

Dej
250 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
170 gkoldt smør
100 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
1æg str. M/L (let pisket)
Pynt
1æg str. M/L
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler
kanelsukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
1

Dej

250 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
170 gkoldt smør
100 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
1æg str. M/L (let pisket)

Rør mel og hjortetaksalt sammen. Smulder smørret sammen med melet, så det bliver som brødkrummer. Tilsæt sukker og vaniljepasta og ælt dejen sammen med ægget, dette gøres nemmest med hænderne. Tilsæt kun akkurat så meget æg, der skal til for at få dejen til at hænge sammen, uden at den er for klistret. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time.  


Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.


Picture - Joedekager udstik

Rul dejen ud så tyndt som muligt, ca. 1-2 mm. Sørg for at dejen ikke klistrer fast på bordet. Drys eventuelt bordet med lidt mel under udrulningen. Udstik småkager med den store udstikker. Flyt kagerne over på en bageplade med bagepapir. I kagerne på bagepladen udstikkes et hul i midten med den lille udstikker, så der dannes en krans. Fjern "hullet" og ælt dejresterne sammen og rul derefter dejen ud igen og udstik kager. Gentag til al dejen er brugt.

2

Pynt

1æg str. M/L
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler
kanelsukker

Pisk  ægget sammen og pensl overfladen på kagerne. Drys først med de hakkede mandler og derefter med kanelsukker. 

Bag småkagerne i 6-8 min. midt i ovnen. Pas på at de ikke bliver for mørke.

Lad småkagerne køle helt af og opbevar dem derefter i en luftæt beholder.

Bagetid: 6 - 8 Minutes


Tip
Picture - Joedekager forme

Du kan udstikke jødekagerne i hvilken som helst form, du har lyst til fx som hjerter eller stjerner.