til opskriften Tyttebær cheesecake
håndmixer | |
springform; ø 22 cm | |
stavblender eller foodprocessor | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm |
65 g | brun farin |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 dl | rapsolie |
1 | æg str. M/L |
110 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
½ tsk. | Dr. Oetker Natron |
1 tsk. | Dr. Oetker Brunkagekrydderi |
1 knsp. | salt |
125 g | revet gulerod |
30 g | Dr. Oetker Hasselnøddeflager |
170 g | brun farin |
½ tsk. | stødt kanel |
2 dl | piskefløde |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
7 blade | Dr. Oetker Husblas |
500 g | tyttebærsyltetøj |
300 g | flødeost |
150 g | græsk yoghurt (10%) |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
saft fra ½ citron | |
3 dl | piskefløde |
3 spsk. | varmt vand |
1 spsk. | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 ½ dl | piskefløde |
tyttebær , samt tyttebærblade. Kan udelades eller erstattes med ribs |
Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Kom brun farin, vaniljesukker, olie og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer eller et piskeris. Bland mel, bagepulver, natron, brunkagekrydderi og salt sammen i en anden skål og sigt det i sukkermassen. Rør dejen sammen. Tilsæt revet gulerødder og hasselnøddeflager til dejen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden.
Bag bunden i ca. 12-15 minutter. Kagebunden skal være fugtig, men gennembagt. Afkøl kagen.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Kom brun farin, stødt kanel og piskefløde på en pande og varm op til massen bliver flydende og sukkeret er helt opløst. Rør rundt indtil det begynder at koge. Lad massen simre i 5-6 minutter, indtil karamellen begynder at tykne. Tag derefter panden af varmen.
Tag husblassen op af vandet og klem den fri for vand, tilsæt husblas til karamellen. Rør godt i karamelfyldet indtil al husblassen er opløst. Lad karamelfyldet køle af, men pas på at det ikke når at sætte sig helt.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Blend tyttebærsyltetøjet med en stavblender til en jævn puré. Tilsæt flødeost, græsk yoghurt, vaniljesukker og citronsaft og pisk blandingen sammen til den er glat.
Pisk fløden til en let skum og stil det til side.
Klem husblassen fri for vand og opløs det i det varme vand. Hæld den opløste husblas i en tynd stråle i tyttebærblandingen under konstant omrøring. Vend derefter forsigtigt flødeskummet i cremen.
Tag en ren springform (ø 22 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Beklæd også kanten af springformen med en strimmel bagepapir, alternativt kan der bruges kageplast. Kom den afkølede kagebund i bunden af springformen.
Fordel 1/3 af karamelfyldet over kagebunden. Smør det godt ud, så det bliver jævnt fordelt. Fordel derefter 1/3 af tyttebærcremen over karamelfyldet. Gentag lagene af karamelfyld og tyttebærcreme til alt fyld og creme er brugt, og der er tre lag af hver. Bank forsigtigt springformen mod bordet for at slå eventuelle luftbobler ud.
Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over eller i mindst otte timer.
Pisk flormelis, vaniljesukker og piskefløde til en let skum. Kom det i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt rossetter på toppen af kagen langs kanten og pynt evt. med friske tyttebær og tyttebærblade.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2508
kJ
599 kcal |
1273
kJ
304 kcal |
Fedt | 40.46 g | 20.54 g |
Kulhydrat | 49.59 g | 25.17 g |
Protein | 8.06 g | 4.09 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: