Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Tyttebær cheesecake

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En skøn og anderledes cheesecake med fyld af tyttebær og karamel. Bunden består af en saftig gulerodskage.

ca. 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tyttebær cheesecake

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
stavblender eller foodprocessor
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Gulerodskagebund:

65 g brun farin
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 dl rapsolie
1 æg str. M/L
110 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 knsp. salt
125 g revet gulerod
30 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Karamelfyld med kanel:

170 g brun farin
½ tsk. stødt kanel
2 dl piskefløde
2 blade Dr. Oetker Husblas

Flødeostecreme med tyttebær:

7 blade Dr. Oetker Husblas
500 g tyttebærsyltetøj
300 g flødeost
150 g græsk yoghurt (10%)
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
saft fra ½ citron
3 dl piskefløde
3 spsk. varmt vand

Pynt:

1 spsk. flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ dl piskefløde
tyttebær , samt tyttebærblade. Kan udelades eller erstattes med ribs

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft. 

1

Gulerodskagebund

Kom brun farin, vaniljesukker, olie og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer eller et piskeris. Bland mel, bagepulver, natron, brunkagekrydderi og salt sammen i en anden skål og sigt det i sukkermassen. Rør dejen sammen. Tilsæt revet gulerødder og hasselnøddeflager til dejen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden.

Bag bunden i ca. 12-15 minutter. Kagebunden skal være fugtig, men gennembagt. Afkøl kagen.

2

Karamelfyld med kanel

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Kom brun farin, stødt kanel og piskefløde på en pande og varm op til massen bliver flydende og sukkeret er helt opløst. Rør rundt indtil det begynder at koge. Lad massen simre i 5-6 minutter, indtil karamellen begynder at tykne. Tag derefter panden af varmen.

Tag husblassen op af vandet og klem den fri for vand, tilsæt husblas til karamellen. Rør godt i karamelfyldet indtil al husblassen er opløst. Lad karamelfyldet køle af, men pas på at det ikke når at sætte sig helt.

3

Flødeostecreme med tyttebær

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Blend tyttebærsyltetøjet med en stavblender til en jævn puré. Tilsæt flødeost, græsk yoghurt, vaniljesukker og citronsaft og pisk blandingen sammen til den er glat. 


Pisk fløden til en let skum og stil det til side.

Klem husblassen fri for vand og opløs det i det varme vand. Hæld den opløste husblas i en tynd stråle i tyttebærblandingen under konstant omrøring. Vend derefter forsigtigt flødeskummet i cremen.

4

Samling af cheesecaken

Tag en ren springform (ø 22 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Beklæd også kanten af springformen med en strimmel bagepapir, alternativt kan der bruges kageplast. Kom den afkølede kagebund i bunden af springformen. 

Fordel 1/3 af karamelfyldet over kagebunden. Smør det godt ud, så det bliver jævnt fordelt. Fordel derefter 1/3 af tyttebærcremen over karamelfyldet. Gentag lagene af karamelfyld og tyttebærcreme til alt fyld og creme er brugt, og der er tre lag af hver. Bank forsigtigt springformen mod bordet for at slå eventuelle luftbobler ud.

Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over eller i mindst otte timer.

5

Pynt

Pisk flormelis, vaniljesukker og piskefløde til en let skum. Kom det i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt rossetter på toppen af kagen langs kanten og pynt evt. med friske tyttebær og tyttebærblade.

Næringsindhold til opskriften Tyttebær cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2508 kJ
599 kcal
1273 kJ
304 kcal
Fedt 40.46 g 20.54 g
Kulhydrat 49.59 g 25.17 g
Protein 8.06 g 4.09 g