Upside-downkage med blommer

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne såkaldte upside-down kage er i en skøn blommeversion. Kagen vendes med bunden i vejret efter bagning, så man kan se den lækre karamelliserede frugt

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Upside-downkage med blommer

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Blommetopping:

50 g blødt smør
40 g lyst rørsukker
4 blommer , mellemstor størrelse

Kagedej:

200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
3 æg str. M/L
175 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
½ knsp. salt
2 spsk. kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Blommetopping

Smør en springform (ø 20 cm) med noget af de 50 g smør, læg det resterende smør som små klatter fordelt over bunden af formen. Drys de 40 g rørsukker i et jævnt lag over bunden af formen.


Skyl blommerne og fjerne stenene ved at skære blommen igennem hele vejen rundt, og forsigtigt vride de to sider fra hinanden. Fjern stenen og skær blommerne i tynde både. Læg bådene fint i springformen, så de dækker hele bunden.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 minut for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. 


Sigt mel og bagepulver i dejen, tilsæt mandelmel, vaniljearoma, salt og vand og rør til dejen er glat og ensartet.

Hæld dejen over blommerne i springformen og glat dejen ud. Bag kagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Lad blommekagen afkøle på en rist til den er lun og vend den derefter ud på et serveringsfad. Det er nemmest først at fjerne siderne af springformen efter kagen er vendt ud på fadet. Fjern forsigtigt formen, når kagen har sluppet.

Tips

Kagen kan serveres med koldt flødeskum eller cremefraiche, gerne rørt op med lidt Vanilla Paste.

Hvis du ikke kan finde mellemstore blommer kan 6-7 små også bruges, de må ikke være for overmodne og skal være faste i konsistensen. Du kan også erstatte blommer med fx ferskner, nektariner eller abrikoser.

Næringsindhold til opskriften Upside-downkage med blommer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1658 kJ
396 kcal
1524 kJ
364 kcal
Fedt 25.49 g 23.39 g
Kulhydrat 35.58 g 32.64 g
Protein 5.67 g 5.20 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej