Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk chokolademoussekage

Denne veganske chokolademousse er lavet med dadler og mandler og tilsat espresso. Derudover er den helt uden sukker grundet dadlernes naturlige sødme.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter small_amount_of_sugar Med mindre sukker 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kageplast
springform; ø 16 cm

Kaffe-kakao bund:

100 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 tsk. instant espresso
2 spsk. kogende vand
1 spsk. kakao
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50g)

Vegansk chokolademousse:

100 g cashewnødder, usaltede
200 g dadler uden sten
1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 spsk. kokosolie
2 spsk. kakao
1 dl soyafløde

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)
1,5 dl soyafløde

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.

Vi har brugt en ø 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt lavere.

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

Kaffe-kakao bund

Bland dadler, hakkede mandler og espresso (af kogende vand og instant espressopulver) til en ensartet masse, tilsæt kakaopulver og blend til den er blandet i. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i dadelmassen, så den får en flot struktur.

Læg et stykke bagepapir hen over bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

Vegansk chokolademousse

Kom de udblødte og drænede cashewnødder i foodprocessoren og blend til de er findelte. Tilsæt dadlerne en efter en til massen og blend til massen er jævn.

Opløs Vegegel i koldt vand og kog op til massen tykner (1-2 min). Tilsæt den til daddelmassen, sammen med kakao, vaniljeekstrakt og kokosolie og blend massen til den er jævn.

Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

Pynt

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med soyaflødeskum og drys med hasselnøddeflager. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske kager med Vegegel

Find flere kager med Vegegel her

Næringsindhold til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1553kJ
371kcal
1386kJ
331kcal
Fedt 24.94g 22.27g
Kulhydrat 28.64g 25.57g
Protein 7.37g 6.58g