Vegansk chokolademoussekage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne veganske kage er med en daddel- og mandelbund med espresso. Derudover er den helt uden tilsat sukker grundet dadlernes naturlige sødme.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Redskaber:

foodprocessor
kageplast
springform; ø 16 cm

Kaffe-kakao bund:

100 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 tsk. instant espresso pulver
2 spsk. kogende vand
1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50g)

Vegansk chokolademousse:

100 g cashewnødder, usaltede
200 g dadler uden sten
1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 spsk. kokosolie , flydende
1 dl soya piskefløde

Pynt:

1 ½ dl soya piskefløde
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast langs siden, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt lavere og bunden bliver lidt tyndere.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder til chokolademoussen i blød i 1 dl koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Kaffe-kakao bund

Kom dadler, hakkede mandler og espressopulver rørt med det kogende vand i en foodprocessor og blend til en ensartet masse, tilsæt kakaopulver og blend til det er blandet i. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i dadelmassen, så den får en god struktur.



Læg et stykke bagepapir hen over bunden af en springform (ø 16 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.

3

Vegansk chokolademousse

Kom de udblødte og drænede cashewnødder i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt dadlerne en efter en til massen og blend til massen er jævn.



Opløs Vegegel i koldt vand og kog op til massen tykner (1-2 minutter). Kom den derefter op til daddelmassen, sammen med kakao, vaniljeekstrakt og kokosolie og blend massen til den er jævn.


Pisk soyafløden til skum og vend den i kakaomassen. Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver glat og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Pisk soyafløden til skum.

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med soyaflødeskum og drys med hasselnøddeflager. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske kager med Vegegel

Find flere kager med Vegegel her.

Næringsindhold til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1587 kJ
379 kcal
1415 kJ
338 kcal
Fedt 24.57 g 21.93 g
Kulhydrat 28.93 g 25.83 g
Protein 7.20 g 6.43 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: