Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vegansk chokolademoussekage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne veganske kage er med en daddel- og mandelbund med espresso. Derudover er den helt uden tilsat sukker grundet dadlernes naturlige sødme.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Redskaber:

foodprocessor
kageplast
springform; ø 16 cm

Kaffe-kakao bund:

100 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 tsk. instant espresso pulver
2 spsk. kogende vand
1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50g)

Vegansk chokolademousse:

100 g cashewnødder, usaltede
200 g dadler uden sten
1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 spsk. kokosolie , flydende
1 dl soya piskefløde

Pynt:

1 ½ dl soya piskefløde
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast langs siden, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt lavere og bunden bliver lidt tyndere.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder til chokolademoussen i blød i 1 dl koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Kaffe-kakao bund

Kom dadler, hakkede mandler og espressopulver rørt med det kogende vand i en foodprocessor og blend til en ensartet masse, tilsæt kakaopulver og blend til det er blandet i. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i dadelmassen, så den får en god struktur.



Læg et stykke bagepapir hen over bunden af en springform (ø 16 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.

3

Vegansk chokolademousse

Kom de udblødte og drænede cashewnødder i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt dadlerne en efter en til massen og blend til massen er jævn.



Opløs Vegegel i koldt vand og kog op til massen tykner (1-2 minutter). Kom den derefter op til daddelmassen, sammen med kakao, vaniljeekstrakt og kokosolie og blend massen til den er jævn.


Pisk soyafløden til skum og vend den i kakaomassen. Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver glat og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Pisk soyafløden til skum.

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med soyaflødeskum og drys med hasselnøddeflager. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske kager med Vegegel

Find flere kager med Vegegel her.

Næringsindhold til opskriften Vegansk chokolademoussekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1557 kJ
372 kcal
1390 kJ
332 kcal
Fedt 24.77 g 22.12 g
Kulhydrat 28.54 g 25.48 g
Protein 7.38 g 6.59 g