til opskriften Vegansk chokolademoussekage
foodprocessor eller minihakker | |
kageplast | |
springform; ø 16 cm |
100 g | dadler uden sten |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g) |
1 tsk. | instant espresso |
2 spsk. | kogende vand |
1 spsk. | kakao |
1 pose | Dr. Oetker Mandelsplitter (50g) |
100 g | cashewnødder, usaltede |
200 g | dadler uden sten |
1 dl | koldt vand |
1 brev | Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
1 spsk. | kokosolie |
2 spsk. | kakao |
1 dl | soyafløde |
1 pose | Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g) |
1,5 dl | soyafløde |
Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.
Vi har brugt en ø 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt lavere.
Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.
Bland dadler, hakkede mandler og espresso (af kogende vand og instant espressopulver) til en ensartet masse, tilsæt kakaopulver og blend til den er blandet i. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i dadelmassen, så den får en flot struktur.
Læg et stykke bagepapir hen over bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.
Kom de udblødte og drænede cashewnødder i foodprocessoren og blend til de er findelte. Tilsæt dadlerne en efter en til massen og blend til massen er jævn.
Opløs Vegegel i koldt vand og kog op til massen tykner (1-2 min). Tilsæt den til daddelmassen, sammen med kakao, vaniljeekstrakt og kokosolie og blend massen til den er jævn.
Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1553kJ 371kcal |
1386kJ 331kcal |
Fedt | 24.94g | 22.27g |
Kulhydrat | 28.64g | 25.57g |
Protein | 7.37g | 6.58g |