Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vegansk lagkage med chokolade | Bag live med Liv

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Snyd ikke dig selv for en lagkage på din fødselsdag, selvom du er veganer eller laktoseintolerant. Dette er Liv Martines version med chokolade og hindbær.

8 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk lagkage med chokolade | Bag live med Liv

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
kageplast
chokolade- eller sukkertermometer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
rund tyl

Veganske lagkagebunde med kakao:

ca. 1 ¾ dl vand fra kikærter på dåse (væden fra en 400 g dåse)
200 g sukker
75 g kokosolie
175 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt

Vegansk chokoladecreme:

50 g Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
2 ½ dl soyamælk
25 g hakket, mørk chokolade , vegansk

Vegansk hindbærmousse:

1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel
50 g frosne hindbær
25 g sukker
125 ml soya piskefløde fra køl
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Hindbærglasur:

30 g frosne hindbær
150 g flormelis
½ dl vand

Chokoladebånd og oblater (cirkler):

200 g mørk chokolade , vegansk
80 - 100 g friske hindbær

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Opskriften blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Vegansk lagkage med bær og chokolade | Bag live med Liv Martine

1

Veganske lagkagebunde med kakao

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.


Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk. sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs.



Hvis kokosolien er fast, så smelt den så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.


Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige masse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolie og vend igen til dejen er ensartet.


Tegn 3 cirkler på 16 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt i de 3 cirkler. Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af. Udstik derefter de tre bunde med bageringen indstillet på 16 cm, så størrelsen kommer til at passe præcis.

2

Vegansk chokoladecreme

Ryst posen med kagecreme og vej 50 g af. Bland i en lille skål kagecremepulver med ½ dl soyamælk sammen til en jævning. Opvarm den resterende 2 dl soyamælk i en kasserolle indtil den når kogepunktet. Tilsæt jævningen til mælken under kraftig piskning. Kog cremen igennem i 1 minut, imens der piskes kraftigt. Hæld cremen over den mørke chokolade og vend det sammen indtil chokoladen er helt smeltet og er fuldt indarbejdet i cremen. Kom cremen i en frysepose eller sprøjtepose, luk luften ud og læg den fladt på køl i køleskab eller fryser til chokoladecremen er fingervarm.

3

Vegansk hindbærmousse

Pisk vand og Vegegel sammen i en gryde, tilsæt hindbær og sukker, og kog blandingen op til den tykner. Lad den herefter køle let.


Kom soyafløde og vaniljesukker i en skål og pisk det til skum. Vend herefter lidt af soyaflødeskummet sammen med hindbærmassen. Vend resten af soyaflødeskummet i. Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og læg den på køl indtil brug.

4

Hindbærglasur

Kog de frosne hindbær op med ½ dl vand (enten i en kasserolle eller i mikroovn) og pres det igennem en si. Si flormelis for klumper og tilsæt hindbærsaft indtil den rette konsistens. Glasuren skal være forholdsvis tyk.

5

Samling af kagen

Placer en af bundene på et serveringsfad, kom kageplast og en kagering om bunden.


Klip hul i spidsen af sprøjteposen med chokoladecreme. Sprøjt cremen langs kageringens kant på den første bund. Sprøjt hindbærmoussen i cirklens midte. Kom derefter en bund på. Gentag med creme og mousse og top med den sidste bund.


Kom glasuren på toppen af kagen og smør den jævnt ud. Sæt kagen på køl eller frost indtil den har sat sig.

6

Chokoladebånd og oblater (cirkler)

Hak chokoladen fint og kom den i en skål, der er egnet til mikroovn. Varm chokoladen 10 sekunder ad gangen, tag den ud og rør rundt i chokoladen imellem hver gang. Når chokoladen begynder at smelte, varmes der kun i intervaller af 5 sekunder. Dette fortsættes indtil chokoladen når en temperatur på 30-32 °C. Husk at røre undervejs.

Tag bageringen og kageplast af kagen. 


Klip et stykke kageplast med samme længde som omkredsen af kagen. Smør den tempererede chokolade ud på kageplasten med en lille vinkelpalet. Placér kageplasten med chokoladen rundt om kagen, og sæt kagen i fryseren i 5 minutter.

Tag endnu et stykke kageplast, denne gang et mindre stykke og smør chokolade herpå. Lad det sætte sig en smule ved stuetemperatur. Tag bunden af en tyl og udstik chokoladecirkler/-oblater. Lad dem størkne helt, vend plasten om og træk denne af. Pres blidt cirklerne ud af chokoladebåndet.

Tag kagen ud af fryseren, og træk forsigtigt kageplasten af kagen. Pynt til slut kagen med hindbær og chokoladeoblater langs chokoladbåndets kant.

Tips

Hvis du vil vide mere om chokoladetemperering, kan du læse alle vores tips og tricks om chokoladetemperering her.


Vi har samlet alle vores tips og tricks til vegansk bagning på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Vegansk lagkage med chokolade | Bag live med Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2667 kJ
637 kcal
1319 kJ
315 kcal
Fedt 24.85 g 12.30 g
Kulhydrat 89.37 g 44.24 g
Protein 7.20 g 3.56 g