Æbleskiver
Bland hvedemel, fintrevet citronskal, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker, natron og bagepulver sammen. Pisk med et piskeris for at fjerne eventuelle klumper i melet.
Del æg i hvider og blommer. Kom æggeblommer og kærnemælk i melblandingen og pisk dejen sammen til der ikke er flere klumper. Pisk smeltet smør i.
Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, pas på ikke at slå for meget luft ud. Kom dejen i en sprøjtepose.
Bag æbleskiverne i en forvarmet æbleskivepande. Kom lidt smør i hvert hul, fyld dej i hullerne. Når dejen har sat sig i kanten, så vend æbleskiverne ca. 90 grader, så de står skævt op i panden, sprøjt lidt mere dej i og vend æbleskiverne resten af vejen rundt. På denne måde bliver æbleskiverne mere runde. Bag æbleskiverne til de er gyldne.
Bagetid
10 minutter
Kom æbleskiverne i et fad dækket med sølvpapir og lad dem holde sig varme i en ovn ved ca. 100 ºC imens resten bages færdig.
Server gerne de lune æbleskiver med flormelis og syltetøj. Prøv vores opskrift på Cremet julemarmelade, den passer perfekt til æbleskiver eller find flere opskrifter og tips til syltning på vores temaside.
Relaterede opskrifter

Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

Chokolade cookies med After Eight® fyld

Sprøde vaniljestjerner

Veganske pebernødder

Cremet julemarmelade

Pandekage basisopskrift

Veganske vaniljekranse

Én dej tre forskellige slags småkager
