Cupcake grundopskrift - forslag til fyld
10 - 12 stk.
Nem
En grundopskrift på cupcakes med den helt rigtige konsistens. Bag den som den er eller tilsæt din egen yndlingssmag med fx. bær, chokolade eller nødder.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Kagedej
175 g
blødt smør
200 g
sukker
3
æg str. M/L
350 g
hvedemel
½ tsk.
salt
1 ½ tsk.
1 ½ dl
mælk
Fyld: ekstra vanilje
Fyld: chokolade
2 spsk.
kakao eller 100 g smeltet mørk, lys eller hvid chokolade
Fyld: bær og chokolade
50 g
blåbær eller andre typer bær
100 g
mørk, lys og/eller hvid chokolade hakket
Fyld: triple-chokolade
50 g
hakket mørk chokolade
50 g
hakket hvid chokolade
50 g
hakket lys chokolade
Fyld: peanuts
35 g
hakkede peanuts saltede
40 g
hakket mørk chokolade
Redskaber
muffinforme
håndmixer
Forb. :
40 minutter
Bagning:
20 minutter
1
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Bagetid
20 minutter
2
Kagedej
175 gblødt smør
200 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3æg str. M/L
350 ghvedemel
½ tsk.salt
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dlmælk
Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken.
Vælg det ønskede fyld og tilsæt ingredienserne i dejen. Rør dejen sammen. Hvis der benyttes chokolade og bær som fyld skal disse vendes i dejen. Fordel dejen ligeligt i muffinformene.
Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
20 minutter
Dekorér kagerne, når de er helt afkølede.
Tip
Hvis du mangler inspiration til, hvad dine nybagte cupcakes skal pyntes med, så find diverse opskrifter på frosting og icings her.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter