Flag

Doughnut småkager med nem glasur

about 12 stk.
Nem
90 minutter
Den runde doughnut (eller donut) er normalt gærdej friteret i olie. Men her er en opskrift på nemme og fine doughnut småkager, der blot skal bages i ovnen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 7 cm
rund udstikker; ø 2 cm

Ingredienser

Doughnut småkager
150 gblødt smør
65 gsukker
1 ½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 ghvedemel
Nem glasur og pynt
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Rainbow Mix
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Tænd ovnen på 170 °C varmluft eller 190 °C almindelig varme.

1

Småkagedej

125 gblødt smør
65 gsukker
1 ½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 ghvedemel

Pisk smør og sukker blødt og cremet med en håndmixer. Tilsæt vaniljeekstrakt og mel og saml dejen med hænderne indtil dejen er blød og sammenhængende. Ælt derefter dejen let sammen på et meldrysset bord. 

Tag kagerullen og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, drys med lidt mel, hvis dejen begynder at klistre til bordet. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 7 cm). Udstik derefter et lille hul i hver cirkel med en lille rund udstikker (ø 2 cm). Gentag indtil der er 10 småkager, rul dejen ud igen hvis nødvendigt. 

Placér småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, sørg for at der er lidt afstand mellem kagerne. Sæt bagepladen i køleskabet i 30 minutter. 


Bag de kolde småkager midt i ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter. Lad dem afkøle i 5 minutter og sæt dem derefter på en rist for at lade dem blive helt kolde. 

Bagetid: about 15 Minutes

2

Nem glasur

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlkoldt vand
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Rainbow Mix
about ½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Kom indholdet fra en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, hold lidt tilbage. Lad hellere glasuren være lidt for tyk end lidt for tynd på dette stadie - der kan altid spædes op med mere vand undervejs og husk at farven også fortynder en smule.

Del glasuren ligeligt i 3 små skåle. Kom Concentrated Pink Colour i den ene skål og bland godt. Tilsæt mere farve indtil den ønskede farve opnås. Tilsæt hhv. Concentrated Blue Colour og Concentrated Yellow colour til de to resterende skåle indtil den ønskede farve opnås. 

3

Dekoration af småkagerne

Brug en teske til at fordel glasurerne på småkagerne, så der både er pink, gule og blå doughnut småkager. Det gør ikke noget hvis glasuren flyder lidt ud over kanten, det giver dem bare et glaseret doughnut-look. Drys glasuren med Rainbow Mix krymmel imens den stadig er fugtig. Lad glasuren sætte sig.


Tips

Hvis din bageplade ikke kan gå i køleskabet, kan du lægge et stykke bagepapir på et spækbræt og komme småkagerne derpå. Efter kagerne har været i køleskabet kan du forsigtigt trække bagepapiret fra spækbrættet over på bagepladen.

Husk at du selvfølgelig kan bruge lige præcis de farver du har lyst til - eller bruge lidt af den hvide ufarvede glasur også.