Hollandske speculaas (kryddersmåkager)
40 - 50 stk.
Nem
170 minutter
Speculaas er hollandske småkager, som bages når helgenen Sankt Nicholas fejres.
Ingredienser
Forberedelse
Dejen
225 g
hvedemel
1 pose
1 spsk.
175 g
lyst rørsukker
revet skal fra 1/4 ubehandlet citron
125 g
smør
1
æg str. M/L
I alt :
170 minutter
Forb. :
60 minutter
Bagning:
10 minutter
Hvile:
60 minutter
1
Dejen
225 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler
1 spsk.Dr. Oetker Brunt Bagepulver
175 glyst rørsukker
revet skal fra 1/4 ubehandlet citron
125 gsmør
1æg str. M/L
Bland mel, mandler, bagepulver, sukker og citronskal. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Tril dejen til små kugler på ca. 2½ cm i diameter. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade, og drys med hasselnøddeflager.
Bag kagerne i 10-12 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid
10 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter