Flag

Honning-marcipan trøfler

20 - 30 stk.
Nem
80 minutter
Prøv en lidt anderledes julekonfekt med disse trøfler med smag af marcipan og honning.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
termometer

Ingredienser

Trøfler
100 gmarcipan
150 gblødt smør
200 gmørk chokolade
50 ghonning
300 glys chokolade

Se produkter

1

Honning-marcipan trøfler

100 gmarcipan
150 gblødt smør

Skær marcipanen i små tern og kom det i en skål, tilsæt smørret. Pisk med en håndmixer i ca. 5 minutter, indtil marcipanen og smørret er blandet til en ensartet og luftig masse.

2
200 gmørk chokolade
50 ghonning

Hak den mørke chokolade og smelt det i mikroovn eller over et vandbad. Kom chokolade og honning i marcipanmassen og pisk det let sammen. Hæld massen ud i en form på ca. 15 x 15 cm med bagepapir eller plastfilm. Kom den i køleskabet i ca. 20 minutter eller indtil den er fast nok til at skære ud i tern. 

3
300 glys chokolade

Hak den lyse chokolade groft og kom det i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør ind imellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 29-31 ºC, således at den når arbejdstemperaturen for tempereret lys chokolade, læs mere om chokoladetemperering og forskellige metoder her.

4

Tag marcipanmassen ud af køleskabet og skær den i tern på 2 × 2 cm. Dyp dem i den tempererede lyse chokolade, og kom dem derefter på køl i ca. 20 minutter indtil chokoladen har sat sig.


Tip

Trøflerne er også lækre med lidt vaniljepasta i!